Επιλέξτε την τέλεια υφή βάσης για εσάς!

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδα σας και την κάλυψη που χρειάζεστε μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω κατηγορίες βάσεων που σας παρουσιάζουμε!

Τα ελαφρώς χρωματισμένα ενυδατικά προϊόντα: Συνδυάζουν δείκτη προστασίας, ελαφριά κάλυψη και ενυδάτωση. Ιδανικά για τελείως φυσικό αποτέλεσμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν καλύπτουν ικανοποιητικά τις ατέλειες.

Οι βάσεις σε στικ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις και ως κονσίλερ. Προσφέρουν αρκε­τή κάλυψη, αλλά μπορεί να είναι πολύ λιπαρές, γι’ αυτό μην τις προτιμήσετε αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή. Ιδανικές για ένα βιαστικό μακιγιάζ. Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη. Αν το χρώμα σας ταιριάζει απόλυτα, απλώστε με τα δάχτυλα σας ή με υγρό σφουγγαράκι για καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι βάσεις σε μορφή κόμπακτ: Δημιουργούν μια τελείως φυσική όψη αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα.

Οι υγρές βάσεις: Είναι εύκολες στην εφαρμογή για τέλεια κάλυψη και την ίδια στιγμή δείχνουν φυσικές. Μπορείτε να ελέγχετε το βαθμό κάλυψης – βεβαιωθείτε ότι έχει στρώσει καλά. Οι λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται μη λιπαρά προϊόντα.

Οι βάσεις σε σκόνη: Παρέχουν ελαφριά προς μέτρια κάλυψη. Φαίνονται και δρουν σαν συμπιε­σμένη πούδρα, αλλά παρέχουν καλύτερη κάλυψη και διαρκούν περισσότερο από τις βάσεις σε μορφή κόμπακτ. Ιδανικές για λιπαρές επιδερμίδες, διότι βοηθούν στην απορρόφηση της λιπαρότητας. Χρη­σιμοποιείστε την κόμπακτ όταν θέλετε να φρεσκάρετε το πρόσωπο σας. Η πούδρα σε σκόνη εφαρ­μόζεται καλύτερα το πρωί όταν μακιγιάρετε το πρόσωπο σας στο σπίτι.

Οι βάσεις «Cream-to-Powder» είναι κάτι ανάμεσα σε συμπιεσμένη πούδρα και κρεμώδη υγρή βάση. Η μορφή κόμπακτ σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμη κι όταν είστε βιαστικές και προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη από τη συμπιεσμένη πούδρα. Μπορεί όμως να δείχνουν βαριές και να τονίζουν τις ρυτίδες, ειδικά αν η επιδερμίδα σας έχει τάση για ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό σφουγγαράκι για ματ τελείωμα, ή ένα υγρό σφουγγαράκι για μια πιο λαμπερή όψη.

 

Πρόσθετα πλεονεκτήματα

Διαθλαστές φωτός. Μικροσκοπικά σωματίδια ελαχιστοποιούν τα ψεγάδια αντανακλώντας το φως αντί να το απορροφούν. Επίσης, μερικές βάσεις προσθέτουν μια προστατευτική στρώση μεταξύ χρώματος και επιδερμίδας, κυκλώνοντας το χρώμα με ενυδατικά λιπίδια, ώστε να μην εισέρχεται στις λεπτές γραμμές του προσώπου.

Ηλιακά φίλτρα. Δείκτης ηλιακής προστασίας από 8SP και πάνω προσφέρει κάποια προστασία, βεβαιωθείτε όμως ότι το προϊόν έχει φίλτρα κατά των ακτινών υνΑ και υνΒ, για να εμποδίζει την πρόωρη γήρανση όπως και το κάψιμο από τον ήλιο. Για να είναι πλήρως αποτελεσματική, η βάση θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά, όπως όλα τα αντηλιακά προϊόντα.

Μη λιπαρές βάσεις. Ειδικές βάσεις για μεικτές επιδερμίδες συνδυάζουν συστατικά που απορροφούν τη λιπαρότητα και ενυδατικά στοιχεία χωρίς έλαια για τις πιο ξηρές περιοχές. Μερικά προϊόντα που καταπολεμούν την ακμή περιέχουν σαλικυλικό οξύ, ένα απολεπιστικό στοιχείο για να καταπραΰνουν τις «εξάρσεις» της επιδερμίδας. Αναζητήστε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα και προϊόντα κατά της ακμής.

Πτητικές σιλικόνες. Σας βοηθούν να απλώσετε σωστά τη βάση και εξατμίζονται γρήγορα για ματ αποτέλεσμα.

Περιποίηση της επιδερμίδας. Οι βάσεις μπορεί να περιέχουν σαλικυλικό οξύ, για να βοηθούν στην απολέπιση και να καταπολεμούν τις εξάρσεις, αντιοξειδωτικές βιταμίνες (συνήθως C και Ε) για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, και ενυδατικά συστατικά.

Πηγή: makigiaz.blogspot

Σχετικά άρθρα