Αρχική / Διατροφή / Τι πρέπει να λέμε σε κάποιον που κάνει δίαιτα;
Τι πρέπει να λέμε σε κάποιον που κάνει δίαιτα; thumbnail

Τι πρέπει να λέμε σε κάποιον που κάνει δίαιτα;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Γεια σας, είμαι 20 ετών και 90 κιλά. Όλοι μου οι φίλοι και η οικογένειά μου μου λένε πως πρέπει να χάσω τα περιττά μου κιλά. Παρ'όλα αυτά νιώθω πως δεν με στηρίζουν και πολύ. Εγώ δεν έχω όρεξη να κάνω την προσπάθεια. Είναι σαν να μην το θέλω πραγματικά. Τι να κάνω για αυτό. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας" 


Την απάντηση μας έδωσε η κ. Φιλίππου Αμαλία, Κλινική Διαιτόλογος – Διατροφολόγος:


 


Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως μια επιτυχημένη προσπάθεια απώλειας βάρους προϋποθέτει πρώτα από όλα ισχυρή θέληση. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, καλείται να θέσει στον εαυτό του στόχους, να βρει κίνητρα, να εντοπίσει τα ενδεχόμενα εμπόδια και να δεσμευτεί στον εαυτό του πως θα τα ξεπεράσει και θα δουλέψει για τους στόχους του. Όσο απλά και αν ακούγονται τα παραπάνω, είναι γεγονός ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολα στην πράξη.


Στην προσπάθεια αυτή, καταλυτικός είναι ο ρόλος του διαιτολόγου που πέρα από το σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου διαιτολογίου το οποίο θα είναι διαμορφωμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας και να εξυπηρετεί τις προσωπικές σας προτιμήσεις, θα σας παρέχει και την απαραίτητη στήριξη και συμβουλευτική στην προσπάθειά σας αυτή.


Η καλή διάθεση, ο έλεγχος του stress, η στήριξη από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον αποτελούν επίσης σημαντικά εφόδια για την επιτυχία της προσπάθειάς σας. Τέλος, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με μια μικρή αύξηση στη φυσική σας δραστηριότητα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά τόσο στο σώμα σας όσο και στη διάθεσή σας. Η άσκηση, ακόμα και μέτριας έντασης, συνεισφέρει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα της προσπάθειας απώλειας βάρους αλλά ταυτόχρονα θα σας τονώσει το ηθικό, δίνοντάς σας κίνητρο να διατηρήσετε τη προσπάθεια σε βάθος χρόνου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X