Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πως να προφυλαχτείτε απο την κακοκαιρία
Πως να προφυλαχτείτε απο την κακοκαιρία  thumbnail

Πως να προφυλαχτείτε απο την κακοκαιρία

Η σημερινή κακοκαιρία και η καταιγίδα η οποία έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα της Τετάρτης, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, με αρκετά απρόοπτα να έχουν ήδη συμβεί.


Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά ή ακόμη και τραυματισμοί, θα ήταν χρήσιμο να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και να μεριμνήσετε για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:  • Μεταβάλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

  • Εάν ωστόσο είναι επιβεβλημένη ανάγκη, τότε θα πρέπει να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

  • Ακολουθείστε κατά γράμμα τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

  • Αποφύγετε να διασχίσετε χείμαρρους και ρεύματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά

  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X