Τυρόπιτα Θρακιώτικη (Μηλίνα)

<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1 συσκευασία φυλλο για πίτες (χωριάτικο)</span><br /><span style="font-size: small;">4 μεγάλα αυγα</span><br /><span style="font-size: small;">400 γρμμάρια φετα</span><br /><span style="font-size: small;">735 γραμμάρια γαλα</span><br /><span style="font-size: small;">180 γραμμάρια λαδι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: small;">Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 245 γραμμάρια από το γάλα (1 φλιτζάνι), τα δυο αυγά και χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα.</span><br /><span style="font-size: small;">'Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο και βάζουμε δυο φύλλα καλύπτοντας τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε λίγο από τη τη γέμιση, μετά ξανά φυλλο- λάδωμα – γέμιση, ξανα φυλλο-λαδωμα – γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Τέλος σκεπάζουμε την πίτα με δυο φύλα τσαλακωμένα</span><br /><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα με τα 2 αυγά και μια κουταλιά σούπας λάδι. Χτυπάμε καλά να γίνει ένας χυλός και τον ρίχνουμε πάνω από την πίτα.</span><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς περίπου για 45 – 50  λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα