Ποιο ρουζ ταιριάζει σε κάθε επιδερμίδα;

Μάθε όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα ρουζ. Ποιο σου «πάει» και πως να το φορέσεις!

 

 

Nude

 

Η εμμονή των κορυφαίων make up artists με το φυσικό, σχεδόν διάφανο μακιγιάζ επεκτείνεται σαφώς και στον τρόπο που τονίζεις τα ζυγωματικά σου. Γι’αυτό ακριβώς και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς ένα ρουζ σε ματ μπρονζέ απόχρωση ή σκούρα μπεζ. Αδιαμφισβήτητα ταιριάζει πολύ στις πιο σκούρες και σταρένιες επιδερμίδες, όπως επίσης και σε όσες διαθέτουν ανοιχτόχρωμα μάτια. Σκοπός αυτής της απόχρωσης είναι να σχηματιστούν ξεκάθαρα και παράλληλα αρκετά έντονα οι γωνίες του προσώπου. Γι’ αυτό θα πρέπει να το εφαρμόσεις ακριβώς επάνω στα κόκαλα του προσώπου.

 

 

Ροδακινί

 

Λατρεμένη και all time classic απόχρωση ρουζ το ροδακινί. Δεν υπάρχει τόνος επιδερμίδας αλλά ούτε και ηλικία που να μην κολακεύει και φοριέται εξίσου πετυχημένα όλες τις εποχές του χρόνου. Εσύ αυτό που έχεις να επιλέξεις είναι αν προτιμάς την ματ, την ελαφρώς λαμπερή εκδοχή του ή την σούπερ γυαλιστερή. Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την απόχρωση αμέσως φωτίζει το πρόσωπο ειδικά εάν το φορέσεις πέρα από τα μήλα κι επάνω στην ράχη της μύτης, το μέτωπο και το πηγούνι. Με αυτό το ρουζ και μόνο ένα πέρασμα κονσίλερ αρκεί για να δείχνεις φρέσκια, όμορφη και ξεκούραστη.

 

 

Think Pink

 

Τα ροζ ζυγωματικά αυτομάτως παραπέμπουν σε μια πιο νεανική και υγιή όψη. Στις ανοιχτές αποχρώσεις δέρματος δημιουργεί ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα ενώ στις σταρένιες ένα πιο funky και παιχνιδιάρικο look. Για να το αναδείξεις συνδύασέ το με ένα σχετικά πιο έντονο μακιγιάζ στα μάτια και μίνιμαλ χείλη. Άπλωσέ το ακριβώς στο κέντρο των μήλων για να μοιάζει φυσικό σαν να έχεις κοκκινίσει από ντροπή. Μην ξεχάσεις να περάσεις το πινέλο με το ρουζ κι επάνω στην ράχη της μύτης, όπως επίσης και ψηλά στους κροτάφους.

 

 

Γιαλυστερό

 

Αυτό το look θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως shinny – happy! Είναι ο ορισμός της υγιούς και λαμπερής όψης που όλες μας αναζητάμε στο μακιγιάζ. Γι’αυτό, τόνισε ελαφρώς το βλέμμα σου με σκιά ή μολύβι, πέρασε ένα κρεμώδες ή έστω μεταλλιζέ ρουζ στα ζυγωματικά σου και με κατεύθυνση προς τους κροτάφους και στην συνέχεια πέρασε ένα προϊόν highlighter κάτω από το κόκκαλο στα μάτια όπως επίσης και ψηλά, πάνω από τα φρύδια με κατεύθυνση τις ρίζες των μαλλιών. Αν έχεις ελαφρώς ηλιοκαμένη επιδερμίδα έχεις κάνει την τέλεια επιλογή, αφού ταιριάζει καταπληκτικά.

 

Πηγή: blog.beautypaths.eu

 

 

Σχετικά άρθρα