Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Ανακάλυψαν νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα!
Ανακάλυψαν νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα! thumbnail

Ανακάλυψαν νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα!

Ενα ακόμα κρυμμένο μέλος του ανθρώπινου σώματος έφεραν, πρόσφατα, στο φως επιστήμονες από το Βέλγιο. Μετά την ανακάλυψη του έκτου στρώματος στον κερατοειδή του ματιού, τώρα οι ερευνητές εντόπισαν ένα ακόμη μέλος του σώματος που βρίσκεται στο γόνατο και εξηγεί τους συχνούς τραυματισμούς.


Πρόκειται για τον προσθιοπλάγιο σύνδεσμο, η ύπαρξη του οποίου είχε προβλεφθεί το 1879 από τον Γάλλο χειρουργό Σεγκόντ, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να αποδειχθεί, επιστημονικά, αυτή η θεωρία.


Την ανακάλυψη έκαναν δύο γιατροί από το Πανεπιστήμιο του Βελγίου, ο Στίβεν Κλάες και ο Γιόχαν Μπέλεμανας και όπως εξηγούν, η παρατήρηση του είναι δύσκολη διότι βρίσκεται πίσω από τον έξω πλάγιο σύνδεσμο και έτσι είναι είναι αδύνατο να παρατηρηθεί με τις συνηθισμένες εξετάσεις στα γόνατα.


Ωστόσο, κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν χάριν σε μια νέα τεχνική μικροσκοπικής ανατομής σε 40 πτώματα.


Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται υψίστης σημασίας αφού είναι πιθανό, εκεί να βρίσκονται οι απαντήσεις για έναν από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς των επαγγελματιών αθλητών, τη ρήξη πρόσθιου χιαστού.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X