Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τη Δευτέρα οι κρίσιμες αποφάσεις για τις απολύσεις
Τη Δευτέρα οι κρίσιμες αποφάσεις για τις απολύσεις thumbnail

Τη Δευτέρα οι κρίσιμες αποφάσεις για τις απολύσεις

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το σκληρό παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας με αφορμή την κινητικότητα και τις απολύσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία μετά και τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ για τη Δευτέρα ορίσθηκε και νέο ραντεβού προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.


Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης πρότεινε να προσμετρηθούν στις απολύσεις οι αποχωρήσεις που θα προκύψουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και απομακρύνσεις συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Όπως έλεγαν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά. Ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως εάν χρειαστεί θα ζητήσει παράταση χρόνου μετά το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Κυρ.Μητσοτάκης: Πρόοδος σε όλα τα θέματα – "Περιθώρια ξαφνικού θανάτου τύπου ΕΡΤ δεν θα υπάρχουν"

Άγνωστο παραμένει το τι θα αποφανθούν οι ελεγκτές αφού δεν έδωσαν καμία απάντηση στον υπουργό επί των αιτημάτων αυτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για "καλή και παραγωγική συνάντηση" και να δηλώνει ότι "υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα" καθώς και ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αναφέρθηκε διεξοδικά στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί στους ποιοτικούς στόχους του υπουργείου. Όπως επισήμαναν, αναφέρθηκε στην ουσία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή στη διοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δραστική περικοπή των διοικητικών βαρών σε 13 κλάδους της οικονομίας και στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως, άλλωστε, έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.Ο σχεδιασμός για τις 4.000 απολύσεις μέσα στο 2013:

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναπτύξει το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, οι 4.000 απολύσεις που έχουν ζητηθεί από την τρόικα, προέρχονται από:

-2.000 Υπάλληλοι της ΕΡΤ
-300 Επίορκοι
-400 Αποχωρήσεις για λόγους υγείας
-800 με 1.000 Αποχωρήσεις από πλεονάζον προσωπικό στις αμυντικές βιομηχανίες.Τί θα περιλαμβάνει η επόμενη φάση της κινητικότητας – Θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία

Ο σχεδιασμός του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης για την δεύτερη φάση της κινητικότητας και η οποία αφορά 12.500 υπαλλήλους προβλέπει μεταξύ άλλων τη μετακίνηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ, η αξιολόγηση των δομών όλων των Νομικών Προσώπων που υπάγονται στους ΟΤΑ αλλά και την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, η οποία προβλέπει την ένταξη των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα για έναν μόλις μήνα.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014 περιλαμβάνονται:

5.000 υπάλληλοι από την τοπική αυτοδιοίκηση
5.000 υπάλληλοι από την αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και το νέο κύμα συγχώνευσης των νοσοκομείων.
2.500 υπάλληλοι από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις


Τη Δευτέρα στο ραντεβού του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης με τους ελεγκτές της τρόικας αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητά η τρόικα.
Πηγή:www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X