9 βήματα για τέλεια μαλλιά παραλίας!

Μερικές γυναίκες είναι τυχερές, όταν πρόκειται για τα μαλλιά τους και άλλες όχι και τόσο. Άλλες κοιμούνται με νωπά μαλλιά και ξυπνάνε με ωραία σπαστά μαλλιά σαν να γύρισαν απ’ την παραλία και άλλες όχι. Για εμάς που δεν κοιμόμαστε και ξυπνάμε με τέλεια μαλλιά υπάρχει λύση να δώσουμε στα μαλλιά μας το look και τον όγκο που έχουν μετά την παραλία!

Θα χρειαστείτε:

Σπρέι για μπούκλες

Τζιμπιδάκια ή φουρκέτες

Προαιρετικά: πιστολάκι με τη φισούνα

Προαιρετικά: σίδερο για μπούκλες

Παρακάτω σας παραθέτουμε την διαδικασία βήμα – βήμα!

1. Πλύντε τα μαλλιά σας και σκουπίστε τα λιγάκι με μία πετσέτα έτσι ώστε να είναι νωπά.

2. Κάντε την χωρίστρα σας όπως κάνετε συνήθως.

3. Απλώστε το σπρέι για μπούκλες σε όλο το μήκος των μαλλιών σας.

 

4. Εάν τα μαλλιά σας είναι φυσικά ίσια τότε κάντε μικρούς κότσους σε όλο το κεφάλι χρησιμοποιώντας τα τσιμπιδάκια και κρατήστε τα για περίπου μισή ώρα.

5. Εάν τα μαλλιά σας είναι φυσικά σπαστά τότε στριφογυρίστε τα σε μικρές τουφίτσες και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.

6. Αν θέλετε να στεγνώσουν πιο γρήγορα, γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και στεγνώστε τα πλήρως με ένα σεσουάρ ή με φισούνα.

7. Τα μαλλιά σας, έως τώρα θα είναι ήδη κυματιστά. Αν θέλετε, προαιρετικά, χρησιμοποιήστε ένα σίδερο για μπούκλες, για να δώσετε λίγο περισσότερο όγκο και σχήμα στα μαλλιά σας.Διαχωρίστε μία – μία τούφα και τυλίξτε την γύρω από το σίδερο για μπούκλες, κρατώντας το σε κάθετη θέση. Μην χρησιμοποιείτε τον σφιγκτήρα για τις μπούκλες. Κρατήστε την τούφα τυλιγμένη για μερικά δευτερόλεπτα γύρω γύρω από το σίδερο, και μετά αφήστε την να πέσει ελαφρά.

8. Ξεκινώντας από τη ρίζα, ξετυλίξτε τις μπούκλες με τα δάχτυλά σας και ρίξτε λίγο σπρέι ελαφρά για να σας κρατήσουν.

Είστε έτοιμες!

Σχετικά άρθρα