Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σήμερα οι απαντήσεις τις Τρόικας σχετικά με το κλείδωμα των απολύσεων
Σήμερα οι απαντήσεις τις Τρόικας σχετικά με το κλείδωμα των απολύσεων  thumbnail

Σήμερα οι απαντήσεις τις Τρόικας σχετικά με το κλείδωμα των απολύσεων


Τις τελικές απαντήσεις της τρόικας αναμένει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα. Τα θέματα που εκκρεμούν είναι αν θα εγκρίνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών να προσμετρήσουν στις απολύσεις τις απομακρύνσεις που θα υπάρξουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. 

Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά. Ο υπουργός δήλωσε το Σάββατο πως εάν χρειαστεί θα ζητήσει παράταση χρόνου μετά το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Στο ραντεβού του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συζητηθεί το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί στους ποιοτικούς στόχους του υπουργείου. Όπως επισήμαναν, αναφέρθηκε στην ουσία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή στη διοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δραστική περικοπή των διοικητικών βαρών σε 13 κλάδους της οικονομίας και στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως, άλλωστε, έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναπτύξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 4.000 απολύσεις που έχουν ζητηθεί από την τρόικα, προέρχονται από: 

- 2.000 υπάλληλοι της ΕΡΤ
- 300 επίορκοι
- 400 αποχωρήσεις για λόγους υγείας 
- 800 με 1.000 αποχωρήσεις από πλεονάζον προσωπικό στις αμυντικές βιομηχανίες.

Αύριο η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Ελάχιστοι πιστεύουν ότι την Τρίτη θα υπάρξει συμφωνία, κυρίως για το ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014, στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε, μετά τη χθεσινή συνάντηση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να συμφωνηθεί ένα βασικό σενάριο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2013 και για τον προϋπολογισμό 2014, καθώς και να εξεταστεί το κατά πόσον οι παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας και τα αποτελέσματα από τη φορολογική συμμόρφωση (π.χ. αύξηση εσόδων, λόγω ανάπτυξης της οικονομίας) και τη φορολογική διοίκηση, υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Χθες, κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε δίκαιο τον φόρο ακινήτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. 


real.gr ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ από realmedialive
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X