Ψάρι βραστό στην κατσαρόλα με πατάτες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2- 4 μερίδες</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλο ψάρια (συναγρίδα, σκορπίνα)</span><br /><span style="font-size: medium;">4 πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">2  κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά πράσινη</span><br /><span style="font-size: medium;">3-4 ντοματάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">3  ποτήρια νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτηράκι ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό από 3 λεμόνια αλάτι πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια, στη συνέχεια τα χαράζουμε στη μέση της κοιλιάς και αφαιρούμε με τα εντόσθια. Κατόπιν, τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέσα και έξω, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα Βάζουμε σε ένα μπολ. σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο</span><br /><span style="font-size: medium;">Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε τα ντοματάκια, τη πιπεριά και τα κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τα λαχανικά περίπου 15 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψάρια, το σέλινο και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας προσεχτικά για να μη μας διαλυθούν τα ψάρια. Βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, φροντίζοντας να την ανακινούμε τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τα λαχανικά και όσο ζουμί έχει μείνει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα