Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων 12 & 13 Νοεμβρίου
Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων 12 & 13 Νοεμβρίου thumbnail

Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων 12 & 13 Νοεμβρίου

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ενώνουν τις δυνάμεις τους… διοργανώνοντας δράσεις από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς. Οι εθελοντές γιατροί θα βοηθήσουν, ώστε να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στις ασθένειες της καρδιάς.


Συγκεκριμένα, το πρώτο διήμερο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Στις 12 & 13 Νοεμβρίου, ο έλεγχος θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Σολωμού, Κωνσταντινουπόλεως και Ομήρου, Μοσχάτο), ενώ στις 14 Νοεμβρίου 2013 στην Αίθουσα Επτά (Οδός Επταλόφου 2 – απέναντι από το Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου). Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι 09:00 – 14:00 και στο τέλος, θα δοθούν στους εξεταζόμενους ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη κ.α.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης, καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών.


Παράλληλα, την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, οι γιατροί του Ωνασείου θα παρουσιάσουν σεμινάριο με θέμα την «πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η δράση θα περιέχει ομιλίες για τη χοληστερίνη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, την υπέρταση, την άσκηση και το άγχος.


"Το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία και με αυτές τις δράσεις θέλουμε να προάγουμε αυτό το αγαθό στους δημότες. Με τη γνώση και την πρόληψη μπορούμε να σώσουμε ζωές. Ευχαριστώ το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τη συνεργασία του σε αυτές τις δράσεις", σχολιάζει ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.


Τέλος, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, όπως είναι οι υπάλληλοι, οι προπονητές και οι επαγγελματίες υγείας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Τα τελευταία θα πραγματοποιηθούν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.


Πληροφορίες


Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου – http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr / τηλ. 210 94 18 655 & 210 94 22 927


Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο – http://www.onasseio.gr / τηλ. 210 94 93 188

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X