Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σχέσεις: "Με χώρισε γιατί δεν ήμουν καλή μάνα για το παιδί του"
Σχέσεις: "Με χώρισε γιατί δεν ήμουν καλή μάνα για το παιδί του" thumbnail

Σχέσεις: "Με χώρισε γιατί δεν ήμουν καλή μάνα για το παιδί του"

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Καλησπέρα, είμαι 31 ετών και πρόσφατα βγήκα από μια πολύ δύσκολη σχέση με έναν χωρισμό που μου στοίχισε πολύ και δεν μπορώ ακόμα να το ξεπεράσω. Πριν από ενάμιση χρόνο γνώρισα έναν άνδρα ο οποίος ήταν χωρισμένος, η γυναίκα του είχε ξαναπαντρευτεί και για κάποιους ειδικούς λόγους δεν μπορούσε αλλά από όσο ξέρω ούτε ήθελε κιόλας να έχει την επιμέλεια του παιδιού. Γνωριστήκαμε στη δουλειά  και από την αρχή άρεσε ο ένας στον άλλο.  Είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας και αρχικά ούτε δεν το έλεγα στους δικούς μου, διότι φανταζόμουν ότι θα είχαν αντιρρήσεις με το να έχω σχέση με έναν άνδρα που έχει δικό του παιδί. Όλα αυτά τον πρώτο καιρό. Σταδιακά το έμαθαν και οι δικοί μου αντέδρασαν πολύ άσχημα και μου είπαν ότι πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου. Συνεχίσαμε να βρισκόμαστε, και οι γονείς συνέχιζαν να αντιδρούν. Ψυχρανθήκαμε τελείως και εδώ και 5 περίπου μήνες αποφάσισα να φύγω από το πατρικό μου και σκέφτηκα ότι ίσως είναι καλύτερα αφού εγώ άρχισα να βλέπω τη σχέση αυτή σοβαρά να δοκιμάσω να μείνω μαζί του. Στην αρχή τα πράγματα ήταν καλά αλλά όσο περνούσε ο καιρός έβλεπα ότι ήθελε να αναλάβω το ρόλο της μητέρας και εγώ δεν είχα αυτή την εμπειρία.


Δεν είχα συνηθίσει να διαβάζω τον 6χρονο γιο του, ούτε ήξερα πώς να τον περιποιηθώ, εκείνος δούλευε πολλές ώρες και αναγκαστικά βρέθηκα να πρέπει να αναλάβω το σπίτι, το παιδί και να φέρω εις πέρας και τη δική μου τη δουλειά. Ένιωσα πολύ μεγάλη κούραση και του το είπα ότι δεν έχω συνηθίσει. Από εκείνη τη μέρα η συμπεριφορά του άλλαξε, έγινε ξαφνικά ψυχρός και άρχισε να παραπονιέται για το παραμικρό. Έκανα πολλές θυσίες αφήνοντας το σπίτι μου και τους γονείς μου, ακόμα δεν μιλάμε και εκείνος δεν μπόρεσε να δώσει σημασία στις δικές μου ανάγκες. Τελικά, μου έκανε μια κουβέντα και μου είπε ότι δεν είμαι αυτό που πραγματικά έψαχνε, ότι θέλει μια γυναίκα να μπορεί να αναλάβει το μεγάλωμα του παιδιού του και ότι θεωρεί πως δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Χωρίσαμε, είμαι πολύ θυμωμένη αλλά δεν μπορώ ακόμα να τον ξεπεράσω παρά τον θυμό μου γιατί πραγματικά προσπάθησα να είμαι καλή στον ρόλο αυτό.


Το θέμα είναι ότι τον συναντώ καθημερινά στη δουλειά, μιλάμε φιλικά μιας και δεν τσακωθήκαμε μετά τον χωρισμό μας. Έχουμε βρεθεί και εκτός γραφείου του έχω πει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά μου και ότι ακόμα τον αγαπώ αλλά εκείνος ούτε λόγο  για να ξαναρχίσουμε τη σχέση μας. Σκέφτομαι ότι ίσως είχαν δίκιο οι γονείς μου που μου έλεγαν να μην μπλέξω σε μια τέτοια κατάσταση αλλά από την άλλη μου είναι δύσκολο να το αποδεχτώ. Θα ήθελα μια συμβουλή από τους ειδικούς σας για να τον ξεπεράσω, τι πρέπει να κάνω; Νιώθω ότι είμαι υπεύθυνη για το χωρισμό μας, μιας και δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του και τον θέλω πολύ. Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν μπορώ να τον ξεπεράσω.


Αγαπητή αναγνώστρια, η ομάδα των ψυχολόγων μας σας απαντά:


Στη σχέση έχουν και οι δυο τις ευθύνες τους για την τελική έκβασή τους και το να νιώθουμε ενοχικά για έναν χωρισμό σίγουρα δε βοηθά την εξέλιξή μας.  Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να εξετάσετε το κατά πόσο εσείς η ίδια ήσασταν ικανοποιημένη μέσα στη σχέση αυτή και τι επιδιώκετε πια μέσα από την επιθυμία της επιστροφής σας.  Μήπως αυτή η επιμονή σας σας πληγώνει περισσότερο; Η συμπεριφορά του συντρόφου σας δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να συνεχίσει μαζί σας σοβαρά ή ενδεχομένως να κάνει μια οικογένεια μαζί σας και μάλλον είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος μαζί σας. Αν είναι δύσκολο να αλλάξει η απόφαση αυτή μήπως πρέπει να κοιτάξετε μπροστά; Μήπως πρέπει να αρχίσετε να κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας;


Κάτι που θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε είναι να αποκτήσετε καινούργιες δραστηριότητες για να ξεφύγετε λίγο από το εργασιακό σας περιβάλλον όπου μοιραία τον συναντάτε. Εκεί θα γνωρίσετε καινούργιο κόσμο και θα ανοίξουν οι ορίζοντές σας. Ίσως χρειάζεται να κρατήσετε μια απόσταση για λίγο διάστημα για να σκεφτείτε και αν χρειάζεται να αναθεωρήσετε τη σημερινή σας στάση. Να δείτε λίγο πιο ξεκάθαρα τι σας έχει προσφέρει και τι όχι αυτή η σχέση μέχρι σήμερα.  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X