Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Έχω συχνούς πονοκεφάλους που κρατάνε για κλάσματα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Έχω συχνούς πονοκεφάλους που κρατάνε για κλάσματα. Τι μπορεί να συμβαίνει; thumbnail

Έχω συχνούς πονοκεφάλους που κρατάνε για κλάσματα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


 
"Εδω και μια βδομάδα έχω συχνούς πονοκεφάλους άλλoτε πολύ δυνατούς άλλoτε λιγότερο. Παίρνω panadol αλλά αυτό συνεχίζει έστω και με αρκετά μειωμένη ένταση. Σήμερα μάλιστα ένιωσα ένα πολύ δυνατό πόνο για κλάσματα λες και κάτι πέρασε ανάμεσα απο το κεφάλι μου και μετά μου πέρασε. Τι μπορεί να συμβαίνει;"Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος –κλινικός φαρμακολόγος:Αναστάσιος Σπαντιδέας

  


Αυτός ο τύπος πονοκεφάλου θεωρείται επεισοδιακή κεφαλαλγία και τις περισσότερες φορές καταλήγει να περνάνε κρίσεις μικρής διάρκειας, έντονου πόνου όμως, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτά τα κλάσματα των πονοκεφάλων. Αν δεν σας ανακουφίζουν τα κοινά παυσίπονα, ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποιο πιο ειδικό αντιημικρανιακό φάρμακο.

Αιτίες των επεισοδιακών πονοκεφάλων, μπορεί να είναι το έντονο στρες, μια στρεσογόνος κατάσταση, μπορεί να έχει ορμονική ιδιότητα, να οφείλεται σε κάποιο κρυολόγημα ή σε κάποιο συγκεκριμένο φαγητό. Πολλοί μπορεί να είναι οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση των πονοκεφάλων, με κυριότερο όμως αυτόν του στρες.


Το χαλάρωμα σε αυτές τις καταστάσεις, για παράδειγμα, βοηθάει , όπως επίσης και κάποιο πιο δυνατό παυσίπονο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X