Αρχική / Παιδί / Μήπως το παιδί σας λερώνεται συνέχεια;
Μήπως το παιδί σας λερώνεται συνέχεια;  thumbnail

Μήπως το παιδί σας λερώνεται συνέχεια;

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα ενέργεια και δημιουργικότητα. Όμως μέσα από τις δραστηριότητες τους, είτε στο σχολείο, είτε στο παιχνίδι έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια που απειλούν την υγεία τους. Η καθημερινή υγιεινή είναι μια συνήθεια χρυσάφι.


 


Καθαριότητα … Μισή Αρχοντιά


Aπό το περιοδικό kidsfun.gr


Δώστε τους ερεθίσματα


Πολλές φορές περιορίζουμε τα παιδιά μας από διάφορες δραστηριότητες γιατί θεωρούμε ότι τα προστατεύουμε καλύτερα και εμείς νιώθουμε πιο ήσυχοι. Από την άλλη πλευρά όμως, περιορίζουμε και την ανάγκη τους για εξερεύνηση, μάθηση και παιχνίδι.
Ας δώσουμε λοιπόν στα παιδιά την προτροπή να παίξουν ελεύθερα και γενικά να ασχοληθούν με ότι τους ευχαριστεί χωρίς το φόβο και το άγχος να λερωθούν. Εξάλλου τώρα με τα νέα μαντηλάκια mady&laki τα χέρια των παιδιών μπορούν να είναι κάθε στιγμή της ημέρας καθαρά ό,τι και αν κάνουν.
Ένα παιδί έχει ανάγκη τη ζωγραφική, το ποδήλατο, το ποδόσφαιρο, το κυνηγητό και όλα όσα θα το κάνουν κοινωνικό και δημιουργικό.
Μέσα από τις δραστηριότητες, τα παιδιά αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους, το πνεύμα τους, κάνουν νέους φίλους και περνούν αξέχαστες στιγμές. Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά πως πρέπει να φροντίζουν για την καθαριότητά τους, από μικρή ηλικία.
Είναι κάτι σαν το ποδήλατο, που όταν το μάθουμε δεν το ξεχνάμε ποτέ. Το ζητούμενο είναι να τους διδάξουμε τις σωστές συνήθειες υγιεινής, και να αισθανθούν πόσο ωραία είναι να είσαι καθαρός τόσο για σένα τόσο και για τους άλλους γύρω σου.


Χέρια… ασπίδα προστασίας


Συνήθως όλα από εδώ ξεκινούν…Τα χέρια μας είναι τα πρώτα που έρχονται σε επαφή με πολλά από τα μικρόβια, είτε στο παιχνίδι, είτε στο σχολείο. Το πλύσιμο των χεριών μετά από κάθε δραστηριότητα και ειδικά πριν και μετά το φαγητό είναι απαραίτητο.
Βέβαια η καθαριότητα των χεριών δεν είναι το κύριο μέλημα των παιδιών, κυρίως όταν η πρόσβαση σε νερό δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Μια ασφαλής λύση για τους γονείς είναι τα νέα υγρά μαντηλάκια mady&laki. Σε αντίθεση με τα κοινά υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια είναι τα μόνα με φυσικό αντισηπτικό. Έτσι, προστατεύουν αποτελεσματικά τις βρωμιές και τα μικρόβια, ενώ παράλληλα δεν ερεθίζουν το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.
Τα mady&laki είναι εξαιρετικά πρακτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα από ένα παιδί, όταν το νερό και το σαπούνι δεν είναι κοντά.


Παιδικό κάθισμα….δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη


Αν μάθουμε στα παιδιά πως το πρόσωπό μας είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης μας, θα τα πείσουμε πως πρέπει να το προσέχουν ιδιαίτερα. Ο καθημερινός καθαρισμός απομακρύνει τους ρύπους και τη σκόνη από το τρυφερό παιδικό δέρμα και το αφήνει να αναπνεύσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα σπυράκια της εφηβείας παραμονεύουν.


Ντους… μια συνήθεια παιχνίδι


Πολλές φορές τα παιδιά δεν αγαπούν το νερό. Αν όμως μετατρέψουμε την ώρα του μπάνιου σε παιχνίδι και όχι σε αγγαρεία, όλα μπορούν να γίνουν ευκολότερα και πιο ευχάριστα. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τις αφορμές ώστε το καθημερινό ντους να μπει στο ημερήσιο τους πρόγραμμα, εξηγώντας τους πόσο καλό μας κάνει.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X