Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ηλεκτρονικό μπλόκο στις εταιρείες που δεν δηλώνουν ΦΠΑ
Ηλεκτρονικό μπλόκο στις εταιρείες που δεν δηλώνουν ΦΠΑ  thumbnail

Ηλεκτρονικό μπλόκο στις εταιρείες που δεν δηλώνουν ΦΠΑ

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε όσους φοροδιαφεύγουν επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, θα απενεργοποιεί τον ΑΦΜ των εταιρειών που δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα και θα τις καταχωρίζει σε «μαύρη λίστα». 

Στη συνέχεια θα ενημερώνει τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται ότι οι συναλλαγές μαζί τους είναι άκυρες. Δηλαδή η Εφορία δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο και κατά συνέπεια για τον συναλλασσόμενο με μια εταιρεία της «μαύρης λίστας» δεν θα μπορεί να εκπίπτει ο ΦΠΑ. 

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να υποχρεώσει όλους τους υπόχρεους να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ. Η δεύτερη αφορά στην εφαρμογή του «περιουσιολογίου» που θα είναι έτοιμο το 2014. 

Ένα έργο ανάλογο με αυτό του κτηματολογίου σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. «Οπως δηλαδή στο κτηματολόγιο αποτυπώνεται η ακίνητη περιουσία της χώρας, έτσι και στο περιουσιολόγιο θα αποτυπώνεται όλη η περιουσία των πολιτών», προκειμένου να ελεγχθεί.


Πηγή: www.real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X