Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Αναζωογονήστε το δέρμα σας και σβήστε τα ανεπιθύμητα σημάδια με την θεραπεία Fraxel
Αναζωογονήστε το δέρμα σας και σβήστε τα ανεπιθύμητα σημάδια με την θεραπεία Fraxel  thumbnail

Αναζωογονήστε το δέρμα σας και σβήστε τα ανεπιθύμητα σημάδια με την θεραπεία Fraxel

Γράφει για το boro.gr ο κ. Ζήσης Μπουκουβάλας, Πλαστικός Χειρουργός:


Ζήσης Μπουκουβάλας


1. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ FRAXEL


Η Τεχνολογία πίσω από την θεραπεία FRAXEL είναι τόσο επαναστατική όσο και τα αποτελέσματά της.  Σε αντίθεση με  άλλα λέιζερ, το FRAXEL είναι σε θέση να θεραπεύει με ακρίβεια χιλιάδες μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος, χρησιμοποιώντας ακτίνες λέιζερ, οι οποίες διεισδύουν κάτω από την επιφάνεια του δέρματος για να εξαλείψουν τα γερασμένα και αλλοιωμένα κύτταρά του.


Η θεραπεία FRAXEL διεγείρει την φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντας το φρέσκο, λαμπερό και υγιές.


Το δέρμα σας είναι μοναδικό – το γενετικό προφίλ σας, οι καθημερινές σας συνήθειες και το ιατρικό ιστορικό σας, επηρεάζουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος σας. Με το FRAXEL, o γιατρός σας θα αναπτύξει ένα πλάνο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματός σας.  


 Το FRAXEL, έχει την δυνατότητα να στοχεύει το 5 έως 50% της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας το υπόλοιπο 50 έως 95% διαθέσιμο να επουλώσει γρήγορα την περιοχή στην οποία έγινε η θεραπεία.  Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του FRAXEL κάνει τις θεραπείες ασφαλείς όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια.


Μπορείτε να περιμένετε δύο επίπεδα αποτελεσμάτων, τα άμεσα και τα προοδευτικά.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα σας θα είναι πιο λαμπερό και με καλύτερο τόνο.  Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους τρείς με έξι επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση.


Η θεραπεία FRAXEL ενεργοποιεί την διαδικασία επούλωσης του δέρματος, με αποτέλεσμα την φυσική του ανανέωση που σας κάνει να φαίνεστε πιο νέα και λαμπερή από ποτέ.


Ανάλογα με τον τύπο και το πρόβλημα του δέρματος σας, και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, μπορείτε να αποφασίσετε πως θέλετε να επιτύχετε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θεραπείας FRAXEL σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις του γιατρού σας.  Μια επιθετική θεραπεία απαιτεί λιγότερες συνεδρίες αλλά μπορεί να απαιτήσει ολιγοήμερη "απόσυρση" από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις..  Μια λιγότερο επιθετική θεραπεία, επιτυγχάνει  τα ίδια αποτελέσματα χωρίς όμως να χρειάζεται η διακοπή των δραστηριοτήτων σας. Απαιτεί όμως περισσότερες συνεδρίες. Για κάποιους τύπους δέρματος και για ορισμένες δερματικές καταστάσεις υπάρχει ένδειξη για πιο ήπιες ή και λιγότερες θεραπείες.  Η θεραπεία FRAXEL είναι ειδικά σχεδιασμένη για να δώσει στον γιατρό σας τον πλήρη έλεγχο, με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες.   


 


 2.    ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:


 


Ποιά είναι τα οφέλη της θεραπείας FRAXEL;.


-Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και το μέγεθος των πόρων


-Ομαλοποιεί τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια,


-Σβήνει τις ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες,


-Ομαλοποιεί την εμφάνιση από σημάδια ακμής και μετεγχειρητικές ουλές,


-Αναζωογονεί τον λαιμό, το στήθος και τα χέρια,


-Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας


-Δίνει απαλότερη, πιο φρέσκια, και νεανική όψη αλλά και υφή στο δέρμα.


 


Έχει η θεραπεία FRAXEL  έγκριση από τον FDA;


Η θεραπεία FRAXEL έχει λάβει έγκριση από τον FDA για τις παρακάτω ενδείξεις:


-Ρυτίδες γύρω από τα μάτια (περιοφθαλμικές ρυτίδες)


-Σημάδια από τον ήλιο και την ηλικία (πανάδες)


-Σκούρες κηλίδες και μέλασμα (μάσκα εγκυμοσύνης)


-Ουλές ακμής και μετεγχειρητικά σημάδια ή ουλές.


-Skin Resurfacing


 


Πόσες θεραπείες θα χρειαστώ και πόσο θα απέχουν μεταξύ τους;


Το δέρμα του κάθε ασθενή είναι διαφορετικό, αλλά κλινικές μελέτες έδειξαν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3 έως 5 συνεδρίες, οι οποίες συνήθως απέχουν  μεταξύ τους 2 έως 6 εβδομάδες.


 


Πονάει η θεραπεία FRAXEL;


Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία πριν την θεραπεία και κρύος αέρας διοχετεύεται στην περιοχή κατά την διάρκεια της εφαρμογής,  ώστε να ελαχιστοποιείται η τυχόν ενόχληση.  Μετά την θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ένα αίσθημα παρόμοιο με αυτό του ελαφρού εγκαύματος μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.  Η ενόχληση εξαφανίζεται μετά από 1 έως 3 ώρες.


 


Τι παρενέργειες μπορεί να περιμένω μετά την θεραπεία και για πόσο;


Θα έχετε σε κάποιο βαθμό ερυθρότητα και οίδημα.  Η ένταση και η διάρκεια εξαρτώνται από το πόσο επιθετική ήταν η θεραπεία και από την ικανότητα επούλωσης του δέρματος σας.  Άλλες προσωρινές παρενέργειες που μπορεί να εμφανιστούν, είναι: Πρόσκαιρη φαγούρα, ξηροδερμία, ξεφλούδισμα και επιχάλκωση, εμφάνιση δηλαδή ελαφρώς μαυρισμένου δέρματος.  Θα σας δοθούν ειδικές οδηγίες για το τι να περιμένετε από την προσωπική σας θεραπεία και για το πώς να ελαχιστοποιήσετε τις τυχόν ενοχλήσεις.


 


Τι προφυλάξεις θα πρέπει να πάρω μετά την θεραπεία;


Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας πάνω από 30 .  Πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά την διάρκεια της επούλωσης και για τρείς μήνες το λιγότερο μετά την τελευταία θεραπεία.  Επιπλέον, προστασία, μπορεί να επιτευχθεί με χρήση καπέλου κατά την έκθεση στον ήλιο.


 


Για πόσο καιρό παραμένουν οι ενοχλήσεις της θεραπείας FRAXEL;


Αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα θεραπείας που επιλέξατε, το πόσο ακολουθείτε τις συμβουλές αποθεραπείας αλλά και από την φυσική κατάσταση και προδιάθεση του δέρματος σας.  Ακόμα και όταν το δέρμα σας θα αποκατασταθεί, θα πρέπει να συνεχίσετε την αντηλιακή προστασία που περιγράφεται παραπάνω. Για περιπτώσεις όπως το μέλασμα, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο.  Ο γιατρός σας θα σας δώσει ακριβείς συμβουλές, βασισμένες στις ατομικές σας ανάγκες.
3.    ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΩΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ FRAXEL ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ.


Η θεραπεία FRAXEL μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά το πρώτο βήμα εξαρτάται από σας.  Η ζωή είναι πολύ μικρή…  δώστε στο πρόσωπο σας την υγιή και λαμπερή όψη που θα σας κάνει να φαίνεστε τόσο καλά όσο αισθάνεστε!  Ζητήστε από τον γιατρό σας σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για το τι μπορεί να κάνει για εσάς το  FRAXEL.


Κάνετε πολλά για να φαίνεστε και να αισθάνεστε όμορφη, βρίσκοντας το χρόνο να απολαμβάνετε τη ζωή στο μέγιστο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζετε το σώμα σας. Όμως ο ήλιος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το στρες και η κούραση συσσωρεύονται, κάνοντας τελικά το δέρμα σας να χάνει την νεανική του λάμψη και υφή.


Η λύση είναι εδώ – θεραπεία Fraxel.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X