Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Υπάρχει πρόληψη για τη βλεφαρόπτωση σε νεαρή ηλικία;
Υπάρχει πρόληψη για τη βλεφαρόπτωση σε νεαρή ηλικία; thumbnail

Υπάρχει πρόληψη για τη βλεφαρόπτωση σε νεαρή ηλικία;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:

 

"Ειμαι 25 ετών και εχω αρχίσει να έχω βλεφαρόπτωση. Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει. Yπάρχει τρόπος πρόληψης ή κάποια θεραπεία?"Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Ζήσης Μπουκουβάλας, Πλαστικός Χειρουργός:Ζήσης Μπουκουβάλας

 

Η προοδευτική εμφάνιση βλεφαρόπτωσης αποτελεί κάτι το φυσιολογικό αν δεν αποδίδεται σε κάποιο παθολογικό αίτιο ( μυασθένεια κ.τ.λ.) και έχει να κάνει με την πάροδο της ηλικίας σε συνδυασμό με την γενικότερη κατατομή του προσώπου.
Σε ότι αφορά την πρόληψη της βλεφαροπτώσεως θα μπορούσε να πεί κανείς πως εάν αυτή αναφέρεται σε χαλάρωση δερματική τότε θεραπείες συσφιγκτικές του δέρματος μπορούν να ανασχέσουν το φαινόμενο έως πολύ μεταγενέστερη ηλικία ( όπως μάλλον και στην περίπτωση της νεαρής σας αναγνώστριας ).

 

Μία τέτοια θεραπεία είναι το thermage. Πρόκειται για μία πολύ σύγχρονη αλλά συνάμα δοκιμασμένη θεραπεία κατα την οποία εφαρμόζονται στο δέρμα ραδιοσυχνότητες που οδηγούν στην μετέπειτα προοδευτική του σύσφιξη. Η θεραπεία αυτή γίνεται εξολοκλήρου στο ιατρείο και σε διάστημα μίας μόνο ώρας ενώ τα αποτελέσματά της συγκρίνονται άμεσα με αυτά ενός χειρουργείου. Η θεραπεία του thermage είναι ανώδυνη και μετά την ολοκλήρωσή της δεν απομένει το παραμικρό σημάδι στο δέρμα της ασθενούς. Πρόκειται πραγματικά για την ριζοσπαστικότερη θεραπεία των τελευταίων ετών στο χώρο της Πλαστικής Χειρουργικής που εύκολα, αδιόρατα και εντυπωσιακά αποκαθιστά την χαλάρωση σε βλέφαρα πρόσωπο και σώμα.

 

Απο την άλλη πλευρά η βλεφαροπλαστική είναι η πλέον ενδεδειγμένη επέμβαση για την αποκατάσταση της περιοχής των βλεφάρων. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και κατά τη διάρκειά της γίνεται αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, αποκατάσταση των χαλαρωμένων μυικών στοιχείων της περιοχής αλλά και επανατοποθέτηση του λίπους,  που προβάλλει στα κάτω βλέφαρα σαν σακούλα, εις την αρχική του θέση. Η βλεφαροπλαστική είναι περίπλοκη τεχνικά αλλά το αποτέλεσμά της αναζωογονεί ιδανικά την περιοχή των οφθαλμών και τονώνει το βλέμμα. Η διάρκεια του αποτελέσματός της είναι άνω της δεκαετίας ιδιαίτερα δε όταν γίνεται με την λεπτομέρεια και την προσοχή που επιδεικνύει  ένας έμπειρος και εξειδικευμένος σε αυτήν Πλαστικός Χειρουργός.

 

Η βλεφαροπλαστική είναι η απόλυτα ειδική επέμβαση για την χαλάρωση της περιοχής των βλεφάρων και δεν υπάρχει τίποτα το ανώτερο αυτής. Είναι η λύση στην αναζωογόνηση του βλέμματος και των οφθαλμών κάτι που κάνει θαύματα πραγματικά στην συνολική εικόνα του προσώπου μας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X