4 στα 5 smartphones που διανεμήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο χρησιμοποιούν Android

Η IDC δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της διανομής smartphones για το τρίτο τρίμηνο του 2013, από τα οποία βλέπουμε για ακόμα μία φορά ότι το Android OS κυριαρχεί απόλυτα, καθώς 4 στα 5 smartphones χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google.

Από τα 261.1 εκατ. smartphones που διανεμήθηκαν στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο, το 81% (211.6 εκατ.) χρησιμοποεί Android και για πρώτη φορά το λειτουργικό σύστημα ξεπερνά το όριο του 80%. Παράλληλα, η αναφορά σημειώνει ότι πλέον σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές προσφέρουν phablets (5-7”) και το μερίδιο τους ανέβηκε από το 3% πέρυσι στο 21% φέτος, κάτι που έχει στοιχίσει στην Apple αφού έμεινε σταθερή στη μικρή οθόνη του iPhone.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική διανομή των smartphones είναι κατά 40% μεγαλύτερη από αυτήν του 2012, με το Windows Phone OS να τριπλασιάζει το ποσοστό του στην αγορά, αλλά να παραμένει σημαντικά χαμηλά στην τρίτη χρονιά του. Τέλος, όπως είδαμε και σε χθεσινή αναφορά, η Samsung είναι υπεύθυνη για το 39.9% των συσκευών Android αυτού του τριμήνου και όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν είτε μονοψήφιο μερίδιο είτε (στις περισσότερες περιπτώσεις) μικρότερο του 1%…

[IDC]

Σχετικά άρθρα