Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συμφώνησαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
Συμφώνησαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων thumbnail

Συμφώνησαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Το «πράσινο φως» για τη σύνταξη του νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δίνουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τη νέα πρόταση για τον φόρο, συζήτησαν το πρωί οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Θανάση Μπούρα, «από τη συζήτηση προέκυψε ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό». Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ουσιαστικά στην περαιτέρω επεξεργασία και ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου».

ΠΑΣΟΚ: Επιτυγχάνεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών

Τα «βρήκανε» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος γύρω από το νέο πλαίσιο για τον φόρο περιουσίας, όπως διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της ΝΔ, με την εισπραξιμότητα πάντως να μειώνεται στα 2,6 δισ. ευρώ. 

Επιφυλάσσονται πάντως για την τελική τους τοποθέτηση με την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του νέου σχεδίου και για περαιτέρω βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας…

Θεωρώντας σημαντική τη συμβολή της παρέμβασης της «πράσινης» ΚΟ στην αλλαγή του αρχικού σχεδίου που είχε δοθεί για διαβούλευση, υπερθεμάτισαν των αλλαγών ακόμα και βουλευτές που είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν το αρχικό σχέδιο όπως ο Μιχάλης Κασσής. 

«Επιτυγχάνεται συγκεκριμένα, η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η με προοδευτικό τρόπο φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης, εξαλείφονται ή αμβλύνονται αδικίες και αντιφατικά φαινόμενα φορολόγησης ειδικών κατηγοριών ακινήτων (οικόπεδα εντός σχεδίου, αγροτικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΤΕ λίγο αργότερα, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να σημειώνουν πως το νέο σχέδιο μπορεί να αποτελέσει βάση για τη μελλοντική του μετεξέλιξη σε ένα «σύγχρονο προοδευτικό και δίκαιο φόρο» της συνολικής ακίνητης περιουσίας σε συνδυασμό με το εθνικό φορολογικό σχέδιο.

Επιφυλάσσονται, πάντως, για την τελική τους τοποθέτηση με την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του σχεδίου αυτού και των παραδειγμάτων που θα αποδεικνύουν τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, καθώς και των προβλεπομένων απαλλαγών και μειώσεων όπως έχει προταθεί. 

«Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει κατά τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου και κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία και με επιμέρους βελτιώσεις που θα προτείνει ώστε ο νέος φόρος να καλύψει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας συνεκτιμώντας τις επιπτώσεις της ύφεσης στις αξίες και τα εισοδήματα και να είναι δικαιότερος σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα (άθροισμα ΦΑΠ + ΕΤΑΚ)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X