Αρχική / Ειδικοί / Γιατροί / Αλλεργιολόγοι / Ιωάννης Παρασκευόπουλος
Ιωάννης Παρασκευόπουλος thumbnail

Ιωάννης Παρασκευόπουλος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ


ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ 


Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1967.


Το 1991 αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’ Αθηνών (1995) και στην Αλλεργιολογία στο νοσοκομείο ‘Λαϊκό’ (1996-9)


Μετεκπαιδεύτηκε ως Research Fellow  στο Imperial College University, London,  και ως Clinical Research Fellow  στο Royal Brompton Hospital υπό τον Professor SR Durham, στο Upper Respiratory Medicine, Faculty of Medicine, National Heart & Lung Institute, London.


Από το 2004 είναι διευθυντής του Αλλεργιολογικού τμήματος 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.


Έχει συμμετάσχει σε πολλά ιατρικά συνέδρια τόσο ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής  όσο και ως ομιλητής.


Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε ιατρικά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, ενώ έχει συγγράψει εκλαϊκευμένα άρθρα για τις αλλεργικές παθήσεις.


Είναι μέλος της Ελληνικής εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, της Εuropean Academy of Allergology and Clinical Immunology  και είναι αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας στο World Allergy Organization’s House of Delegates από το 2004 ως σήμερα.


Είναι μέλος του Immunotherapy Interest group of Εuropean Academy of Allergology and Clinical Immunology.


Έχει διατελέσει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας επί δύο τριετίες.


Από τον Οκτώβριο του 2011 είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X