Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / Δωρεάν εξετάσεις στο "Διαβητικό Χωριό" στην πλατεία Αριστοτέλους 16 και 17 Νοεμβρίου
Δωρεάν εξετάσεις στο "Διαβητικό Χωριό" στην πλατεία Αριστοτέλους 16 και 17 Νοεμβρίου thumbnail

Δωρεάν εξετάσεις στο "Διαβητικό Χωριό" στην πλατεία Αριστοτέλους 16 και 17 Νοεμβρίου

Ένα "Διαβητικό Χωριό" στήνει στις 16 και 17 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στοχεύοντας να ενημερώσει τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσει γύρω από την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος πλήττει σχεδόν έναν στους 10 κατοίκους της Ελλάδας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πάσχουν χωρίς να το γνωρίζουν. 

Το σκηνικό του "Διαβητικού Χωριού" θα αποτελείται από πέντε τέντες, η κάθε μία από τις οποίες θα έχει μια θεματική. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων- Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθανασία Καρούνου, η μία τέντα θα είναι αφιερωμένη στον αυτοέλεγχο, η δεύτερη θα είναι παιδότοπος, η τρίτη θα αφορά την ενημέρωση και τις ιατρικές εξετάσεις, η τέταρτη θα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και η πέμπτη στη διατροφή. 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλην της συμμετοχής τους σε πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών δράσεων, με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη, να υποβληθούν από νοσηλευτές και εξειδικευμένους γιατρούς σε δωρεάν εξετάσεις: σακχάρου, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης, διαβητικού ποδιού, triplex καρωτίδων, βυθοσκόπηση, οστεοπόρωσης, ΤSH και υπέρηχο θυρεοειδούς. 

Το "Διαβητικό Χωριό" πλαισιώνεται από ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη, που είναι Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη. Έτσι, στις 18.00, μέλη του Συλλόγου Διαβητικών νομού Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος" θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα, δημιουργώντας έτσι τον μπλε κύκλο που είναι το σήμα του διαβήτη. 

Εξάλλου, αύριο, από τις 16.00 έως τις 21.00, σε αίθουσες του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, γιατροί και άτομα με διαβήτη θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα ανταλλάξουν γνώσεις για την πάθηση, με σκοπό να βγάλουν συμπεράσματα που θα τους φανούν χρήσιμα στη σωστή ρύθμιση της χρόνιας νόσου. 

Να σημειωθεί ότι, σήμερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, σχηματίστηκε, το μεσημέρι, μια μπλε ανθρώπινη αλυσίδα στην πλατεία Αριστοτέλους. Στον ίδιο χώρο, φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής ενημέρωσαν το κοινό, ενώ μεγάλος αριθμός πολιτών έκανε δωρεάν εξετάσεις σακχάρου. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X