Αρχική / Νέα τεχνική: Αλλάζει το χρώμα των ματιών σας
Νέα τεχνική: Αλλάζει το χρώμα των ματιών σας thumbnail

Νέα τεχνική: Αλλάζει το χρώμα των ματιών σας

Νέα τεχνική ανακαλύφθηκε από τον δρ Kenneth Rosenthal από τη Νέα ΥόρκηΟι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει αλλαγή στο χρώμα των ματιών μας και μάλιστα μόνιμα, χάρη σε μια νέα τεχνική που αφορά την εμφύτευση τεχνητής ίριδας. 

Η εφαρμογή της περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός λεπτού εμφυτεύματος σιλικόνης στο μάτι μέσω μιας τομής 2,8 χιλιοστών στον κερατοειδή. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 30 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι την ίδια ημέρα, ενώ σε διάστημα 1-2 μηνών έχουν αναρρώσει πλήρως.

Η νέα τεχνική, που ανακαλύφθηκε από τον δρ Kenneth Rosenthal από τη Νέα Υόρκη και πλέον εφαρμόζεται σε πολλές κλινικές στις ΗΠΑ, χρησιμοποιείται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων, όπως η ετεροχρωμία (πάθηση στην οποία το χρώμα των ματιών είναι διαφορετικό). Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η διαδικασία εφαρμόζεται και για την αποκατάσταση της όρασης. Οι επιστήμονες, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι το εμφύτευμα δεν μπορεί να διορθώσει προβλήματα μυωπίας ή αστιγματισμού.

Γενικά η επέμβαση θεωρείται ασφαλής, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί επιπλοκές, όπως μολύνσεις, φλεγμονές και ευαισθησία στο φως. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι επιστήμονες δεν ανησυχούν. Όταν διαπιστώνεται ότι τα εμφυτεύματα προκαλούν προβλήματα, οι γιατροί προχωρούν στην αφαίρεσή τους χωρίς προβλήματα.

Όπως και στις άλλες παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις, οι ασθενείς μετά τη διαδικασία πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Τις πρώτες ημέρες δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν ή να σηκώσουν βαριά αντικείμενα, ενώ για τρεις μήνες απαγορεύεται να κολυμπήσουν.ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X