Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε!
Τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε! thumbnail

Τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείτε!

Moυσεία Αθήνας 


Μουσέιο Ακρόπολης 


 Ο επισκέπτης του Μουσείου της Ακρόπολης, αφού διασχίσει τον προθάλαμο του ισογείου, βρίσκεται στον πρώτο εκθεσιακό χώρο. Στην ευρύχωρη αίθουσα με το κεκλιμένο γυάλινο δάπεδο παρουσιάζονται ευρήματα από τις κλιτύς (πλαγιές) του βράχου της Ακρόπολης. Το γυάλινο δάπεδο επιτρέπει την θέαση στην αρχαιολογική ανασκαφή, ενώ η ανηφορική κλίση της παραπέμπει στην ανάβαση προς την Ακρόπολη.


Η Αίθουσα των κλιτύων της Ακρόπολης φιλοξενεί ευρήματα από τα ιερά που ήταν ιδρυμένα στις πλαγιές της Ακρόπολης, καθώς και από τον οικισμό που αναπτύχθηκε στις υπώρειες του λόφου, σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Στα αριστερά του επισκέπτη εκτίθενται ευρήματα από τα μεγάλα ιερά που ιδρύθηκαν στις πλαγιές του βράχου, ενώ στα δεξιά του ευρήματα από τα μικρότερα ιερά και από τον οικισμό που αναπτύχθηκε στις πλαγιές της Ακρόπολης. Στην αρχαιότητα, οι πλαγιές αυτές ήταν η μεταβατική ζώνη ανάμεσα στην πόλη και το πιο διάσημο ιερό της. Ήταν η περιοχή όπου επίσημες και λαϊκές λατρείες, μικρά και μεγαλύτερα ιερά συνυπήρχαν με σπίτια ιδιωτών.


Είσοδος
Κεντρική Πύλη: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Πύλη επιβατών τουριστικών λεωφορείων: Οδός Μητσαίων.


1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου:


Τρίτη έως Πέμπτη: 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. (Ώρα τελευταίας εισόδου: 4:30 μ.μ.) 
Παρασκευή: 9:00 π.μ. – 10:00 μ.μ. (Ώρα τελευταίας εισόδου: 9:30 μ.μ.)
Σάββατο και Κυριακή: 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ. (Ώρα τελευταίας εισόδου: 7:30 μ.μ.)
Δευτέρα: Κλειστό


Εισιτήριο
Γενική είσοδος: 5 ευρώ.
Πληροφορίες για τους επισκέπτες που δικαιούνται μειωμένη ή ελεύθερη είσοδο θα βρείτε εδώ.


 


 


Mουσείο Μπενάκη Η ενότητα των συλλογών αυτών συγκροτείται από πολλά επιμέρους σύνολα με πάνω από 40.000 έργα, που καταγράφουν το χαρακτήρα του ελληνικού κόσμου στο θεαματικό πανόραμα της χρονικής του διαδρομής: από την αρχαιότητα και την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας ως τη μεσαιωνική περίοδο του Βυζαντίου, από την πτώση της Κωνσταντινούπολης, την περίοδο της φραγκικής και οθωμανικής κατοχής, ως την έκρηξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας το 1821, και από την περίοδο της διαμόρφωσης του νέου ελληνικού κράτους ως το 1922, τη χρονιά εκείνη που σημαδεύει η Μικρασιατική Καταστροφή.


Κεντρικό Κτήριο

Τετάρτη, Παρασκευή: 9:00 – 17:00
Πέμπτη, Σάββατο: 9:00 – 24:00
Κυριακή: 9:00 – 15:00
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=2010101


Ιδρυμα Μείζονος ΕλληνισμούΣτα χρόνια λειτουργίας του ο "Ελληνικός Κόσµος" έχει να επιδείξει ένα πλούσιο πρόγραµµα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαµβάνουν εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράµµατα, προγράµµατα Εικονικής Πραγµατικότητας και προβολές ντοκιµαντέρ παραγωγής του ΙΜΕ. Στα πωλητήρια του Κέντρου ο επισκέπτης βρίσκει όλες τις παραγωγές του Ιδρύµατος, όπως βιβλία, ψηφιακούς δίσκους και ντοκιµαντέρ. Στην Εστία Κυβερνοχώρου, µεγάλοι και µικροί έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους κόµβους του ΙΜΕ, οι οποίοι περιλαµβάνουν ιστορική πληροφορία αλλά και έξυπνα παιχνίδια ιστορικού και εκπαιδευτικού περιεχοµένου.


Για το πρόγραμμα δείτε εδώ 


 


Μουσείο Γουλανδρή Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι ίδρυμα κοινωφελές, αφιερωμένο στη μελέτη, συντήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.


Από την ίδρυσή του, το 1964, χάραξε μια πρωτοπόρα πορεία, μια νέα προσέγγιση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Ανέπτυξε ενεργό επιστημονική δραστηριότητα για την αντιμετώπιση και ανάσχεση των περιβαλλοντικών απειλών, που πλήττουν τον πλανήτη και για την αποκατάσταση των φυσικών πόρων που συντηρούν τη ζωή. Ταυτόχρονα διαμόρφωσε μια νέα παιδεία καθολικής αξίας για επανένταξη του ανθρώπου στις λειτουργίες και την οικονομία της Φύσης.


Με την ευθύνη του ελληνικού γεωγραφικού χώρου, χώρου – παιδαγωγού του Έλληνα, το Ίδρυμα αναπτύσσει διεθνή δραστηριότητα, συνεχίζοντας την ιστορική και πολιτισμική μας παράδοση και οικουμενική θεώρηση του κόσμου.


Περισσότερες πληροφορίες www.gnhm.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X