Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δείτε ποιες παγίδες κρύβει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρούν με 35ετία
 Δείτε ποιες παγίδες κρύβει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρούν με 35ετία thumbnail

Δείτε ποιες παγίδες κρύβει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρούν με 35ετία

Παγίδες κρύβει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρούν με 35ετία και, μάλιστα, το 2014 και, κυρίως, από το 2015 και μετά οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές.


Στην περίπτωση δε που υπάρξει, όπως προβλέπει το μνημόνιο και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες στα επίπεδα των εισφορών του ΙΚΑ, τότε οι επιπτώσεις στις συντάξεις θα είναι μεγάλες.


Η βασική αλλαγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η σύνταξη για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες υπολογίζεται κατά κανόνα με τον τελευταίο μισθό. Αυτός ο τρόπος υπολογισμού κατέληξε σήμερα να είναι ασύμφορος, καθώς οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έχουν πλαφόν, καθώς επεκτάθηκαν και σε αυτούς οι περιορισμοί του ενιαίου μισθολογίου, ενώ στις τράπεζες οι αποδοχές έχουν διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τόσο με τις επιχειρησιακές όσο και με την τελευταία συλλογική σύμβαση του κλάδου που προβλέπει μειώσεις 6% στα βασικά κλιμάκια.


Το αποτέλεσμα είναι ότι ο μισθός, βάσει του οποίου υπολογίζεται η σύνταξη είναι μειωμένος και αυτόματα η μείωση αυτή "περνάει" και στο τελικό ποσό σύνταξης.


* Πατήστε επάνω για μεγέθυνση
 


Πηγή: www.madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X