Αρχική / Υγεία / Πρόληψη / Φυσικά σκευάσματα και βιταμίνες για την πρόληψη των ιώσεων
Φυσικά σκευάσματα και βιταμίνες για την πρόληψη των ιώσεων thumbnail

Φυσικά σκευάσματα και βιταμίνες για την πρόληψη των ιώσεων

Για το boro.gr γράφει η κ. Έλενα Χρονοπούλου, Φαρμακοποιός:


Έλενα Χρονοπούλου


Κάθε αλλαγή εποχής , μα ειδικότερα η αλλαγή απο το φθινόπωρο στον χειμώνα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των ιώσεων  με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αυτές επιφέρουν .Τι θα μπορούσαμε όμως να κάναμε για να προστατεύσουμε εμάς αλλα και τα παιδιά απο αυτές τις καταστάσεις ;;;Η απάντηση ειναι η προληψη, ομως δεν ειναι ουτε πολύ εύκολη , ούτε μπορεί να αποδειχθεί πάντα επιτυχής . Λέγοντας πρόληψη εννοούμε μια προσπάθεια , προκειμένου να καταστεί σε ετοιμότητα ο οργανισμός για την περίπτωση που παραστεί ανάγκη .Πολλά φυσικά σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν την άμυνα μας κατα την διάρκεια του χειμώνα όπως η Εχινάκια, η προπόλη και η βιταμίνη C.H Εχινάκια ειναι ένα βότανο με ανοσοδιεγερτικη δράση , δηλαδή όπως λέει η ίδια η λέξη διεγειρει το ανοσοποιητικό σύστημα , αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την ικανότητα του οργανισμου να ανταπεξερχεται στις δυσκολίες όταν χρειάζεται . Δεν λειτουργεί όμως πάντα μονη της αλλα σε συνδυασμό με βιταμίνη C έχοντας έτσι και την αντιοξειδωτικη δράση της βιταμίνης συνεργιστικα.


Η προπολη πάλι όπως φαίνεται και απο το όνομα της , κρατάει προ της πόλης ,δηλαδή εκτός , πολλούς παθογονους παραγοντες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ιωσεις . Η χρήση της ειναι παράλληλα εσωτερική όταν θελουμε ενίσχυση  και εξωτερικη τοπική σε λαιμό και μύτη για προστασία απο την συναναστροφή σε κλειστού τύπου όχι καλά αεριζομενους χώρους .


Η βιταμίνη C απομακρύνει απο τον οργανισμο ελεύθερες ρίζες και τοξινες συσσώρευμενες στο σώμα , οι οποίες μπλοκάρουν την φυσιολογική ροή του οργανισμου και κατ'επεκταση βουλωνουν τα φίλτρα του σωματος .Εχοντας ένα σύστημα με μεγαλύτερη αμυντική δυνατότητα γίνεται πιο εύκολη η αντιμετώπιση των προβλημάτων .


Υπάρχει και το σύμπλεγμα βιταμινων B που προσδίδουν τροφή στο κεντρικό νευρικό σύστημα έχοντας μεγαλύτερη δυναμική και αντοχή απέναντι στα κρυωματα. Φυσική πηγή συμπλέγματος Β ειναι ο βασιλικος πολτος .Τέλος απο τις παλιές εποχές αναβιώνει το μουρουνελαιο , σκευασμα με ώμεγα-3 λιπαρά οξέα βιταμίνη Α αλλα και D που συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα αλλα και σαν τονωτικο για μικρούς και μεγάλους .Η σωστή εναλλαγή αυτών των σκευασμα των αλλα και ο συνδυασμός και με αλλα προϊόντα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να μπορέσει ένας οργανισμός να προσπεράσει παθογονες καταστάσεις αλλα και σε περίπτωση νόσου , να την ανταπεξέλθει πιο εύκολα και με λιγότερο  κατάπτωση .

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X