Απιστία: Τι σημαίνει αν ο σύζυγος ζητά σεξ μόνο για λίγα λεπτά;

Πριν από 2 μήνες έμαθα την απιστία του άνδρα μου και είμαι σε διαρκή σύγχυση. Έχω ένα παιδί 4 ετών το οποίο έχει καταλάβει την αναστάτωση αλλά δεν ξέρει κάτι συγκεκριμένο.

Από τη μεριά του δεν βλέπω να προσπαθεί να με κερδίσει και εγώ έχω πολύ θυμό μέσα μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Σκέφτομαι το παιδί μου, τους γονείς μου. Να φύγω; Εκείνος ορκίζεται ότι δεν θα ξαναγίνει. Να μείνω;

Θέλει σεξ μόνο λίγα λεπτά

Η ερωτική μας ζωή ήταν ανύπαρκτη από την αρχή του γάμου μας. Αντέξαμε 10 χρόνια έτσι. Ζούσαμε σαν αδέρφια σχεδόν. Γιατί καθόταν μαζί μου αν δεν με ήθελε; Δεν είχαμε το παιδί τότε. Τώρα μου λέει ότι δεν με ποθούσε. Εγώ ήθελα, εκείνος δεν ανταποκρινόταν.

Πήγαμε και σε γιατρό μήπως έχει στυτική δυσλειτουργία. Υπέμεινα αρκετά χρόνια και όταν τώρα τελευταία βρήκε σύντροφο, άρχισε να θέλει σεξ μόνο λίγα λεπτά. Το έκανε γιατί ένιωθε τύψεις…

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ψυχολόγος – Ομαδικός Θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σίγουρα είναι καλύτερο για ένα παιδί να μεγαλώνει με δυο γονείς που είναι χώρια αλλά είναι αγαπημένοι μεταξύ τους παρά να είναι μαζί μια να υπάρχει χρόνια ψυχρότητα μεταξύ τους. Ουσιαστικά το παιδί αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, είναι σαν ψάρι μέσα στο νερό που δεν ξέρει ότι είναι μέσα στο νερό.

Νομίζει ότι πλέει στον αέρα, οπότε στη συνέχεια θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί σε καταστάσεις που θα του φαίνονται παράξενες. Ίσως το παιδί είναι καλύτερο να δει δύο γονείς που είναι χαρούμενοι με τις επιλογές που έχει κάνει ο καθένας.

Ο ρόλος του οικογενειακού θεραπευτή

Το παιδί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να νιώσει ότι οι γονείς εξαιτίας του μένουν μαζί και να νιώσει και υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση. Αν μελλοντικά ανακαλύψει ότι οι γονείς του έμειναν μαζί για να το αναθρέψουν και το περιβάλλον για αυτό τον λόγο ήταν ψυχρό τόσα χρόνια, φανταστείτε πόσο άσχημα θα νιώσει.

Ίσως είναι καλύτερο να χωρίσει το ζευγάρι. Αν θέλει να παλέψει για τη σχέση, πράγμα το οποίο το κάνει πολύ καιρό τώρα, θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Και ίσως και κάποιες συνεδρίες με κάποιον οικογενειακό θεραπευτή μπορεί να την βοηθήσει ουσιαστικά.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως απολαμβάνει να κάνει σεξ με άλλη; Τα 9… ύποπτα σημάδια!

Στυτική δυσλειτουργία: Το μοναδικό κριτήριο για να επιλέξεις ποια θεραπεία σού ταιριάζει

Οι 8 λόγοι που ο άνδρας σου δεν θέλει να κάνετε σεξ

3 πράγματα οφείλουν να προσέχουν οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση όταν θέλουν να κάνουν σεξ

Σχετικά άρθρα