Αρχική / Πολιτισμός / City life / Οι γυναίκες της Αnnette Messager ανάμεσά μας .
Οι γυναίκες της Αnnette Messager ανάμεσά μας . thumbnail

Οι γυναίκες της Αnnette Messager ανάμεσά μας .

Η Annette Messager (Αννέτ Μεσαζέ), μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα και πολύχρονη σύζυγος του Christian Boltanski, μας επισκέπτεται και η ίδια με μία ατομική έκθεση σε αθηναϊκή γκαλερί την περίοδο που και ο σύντροφος της εκθέτει, επίσης, στην πόλη και συγκεκριμένα στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.


Η Messager ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία μέσα στη δεκαετία του ’70 εξερευνώντας αρχικά την προσωπική της ταυτότητα μέσα από την τέχνη της για να επεκταθεί αργότερα σε θέματα που αφορούσαν το ρόλο της γυναίκας στη γαλλική κοινωνία της εποχής. Στη συνέχεια, η Messager ενσωμάτωσε στο εικαστικό της λεξιλόγιο οικιακές πρακτικές, ως ένα σχόλιο προς τις δραστηριότητες που προορίζονταν κοινωνικά προς το γυναικείο φύλο, όπως το πλέξιμο, το ράψιμο και το κέντημα. Χρησιμοποιώντας, επίσης, απλά καθημερινά υλικά που μπορεί να βρει κανείς μέσα στο σπίτι του –όπως ξυλομπογιές, υφάσματα, κάλτσες, δίχτυα, είδη ραψίματος, αποκόμματα εφημερίδων, κ.ά.- η γαλλίδα εικαστικός «εργάζεται» πάνω σε μία δική της έννοια του σπιτιού. Στην ατομική της έκθεση που θα δούμε στη γκαλερί Bernier/Eliades, τα έργα που παρουσιάζονται έχουν επιλεχθεί από την ίδια, με σκοπό το ελληνικό κοινό να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά αντιπροσωπευτικά κομμάτια της δουλειάς της των τελευταίων δεκαετιών (1990-2010) και από τις σειρές-εγκαταστάσεις που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή, όπως για παράδειγμα τις «Επιθυμίες». Η καλλιτέχνης θα παρευρίσκεται στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, 20:00-22:00.


21 Νοεμβρίου 2013 
Έως 9 Ιανουαρίου 2014. Annette Messager. Bernier/Eliades, Επταχάλκου 11, Θησείο, 210 3413935-7.Πηγή: www.tospirto.net 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X