Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Έρωτας: Γιατί ποθούμε όσους το παίζουν "δύσκολοι";
Έρωτας: Γιατί ποθούμε όσους το παίζουν "δύσκολοι"; thumbnail

Έρωτας: Γιατί ποθούμε όσους το παίζουν "δύσκολοι";

Αναγνώστριά μας ρωτά:


ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙ ΠΙΕΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ; ΕΑΝ ΝΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ… ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ


Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος, Μαριάννα Μιχαλάκη 


Γενικότερα στις σχέσεις και στην επικοινωνία που έχουμε σε αυτές θα πρέπει να ακούμε και τα μηνύματα που μας στέλνει ο άλλος. Όταν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον μας που προφανώς για να μας το αναφέρει η κοπέλα συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτός ο άνδρας αν δεν την παίρνει τηλέφωνο, δε φροντίζει να έχει επικοινωνία και να μιλά μαζί της τότε το μονομερές ενδιαφέρον της θα καταλήξει σε μια παγίδα για την ίδια. Εκείνη συνέχεια θα τον κυνηγά εκείνος θα αδιαφορεί, θα αναρωτιέται συνέχεια γιατί εκείνος δεν θέλει να μιλήσουν και θα βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο.


Θα πρέπει η ίδια να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο από τη στιγμή που και  υποψιάζεται ότι πιέζει αυτόν τον άνδρα. Να σκεφτεί τι θέλει: Θέλει να προσφέρει σε έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για εκείνη; Γιατί να το συνεχίσει αυτό;


Συμβαίνει πολλές φορές και σε πολύ κόσμο να κυνηγά τις «δύσκολες» περιπτώσεις. Ανάλογα με το τι πιστεύει ο καθένας ότι αξίζει ο εαυτός του διαμορφώνει και τα κριτήρια της επιλογής του συντρόφου. Τώρα, σχετικά με το ότι πολλές κοπέλες αλλά και άνδρες μπορεί να επιμένουν να είναι με ανθρώπους οι οποίοι δεν δείχνουν ανταπόκριση αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους.


Είναι μια πρόκληση, ένα παιχνίδι. Κάποιος δύσκολος σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς πώς θα τον κατακτήσεις, με τι τερτίπια. Κάνεις σχέδια και εφευρίσκεις κόλπα για να τον κατακτήσεις. Σε πρώτη φάση έχει ενδιαφέρον αλλά είναι πολύ πιθανόν να διαστρεβλώσεις τα μηνύματα που παίρνεις και από την άλλη πλευρά. Και αυτή η κατάσταση μπορεί να μας πληγώνει για πολύ καιρό τελικά.  


Πολλές φορές πάσχουμε από το σύνδρομο της «Μητέρας Τερέζας». Λέμε «θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω να ξεπεράσει τα κολλήματα που έχει, τα προβλήματα που τον κρατούν μακριά» προσποιούμαστε τους σωτήρες, είναι ένας ρόλος που θεωρούμε ότι μας δίνει αξία. Αυτό έχει να κάνει με το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας, θεωρούμε γινόμαστε έτσι πολύ σημαντικοί.


Επίσης, θεωρούμε πολλές φορές ότι η ευτυχία κατακτιέται δύσκολα. Δεν ισχύει πάντα όμως αυτό. Είναι σημαντικό να μάθουμε να παίρνουμε ευχαρίστηση και όχι μόνο δίνοντας σε μια σχέση. Είναι άλλο να προσφέρουμε σε μια σχέση όπου υπάρχει αμοιβαιότητα και άλλο σε μια γνωριμία όπου υπάρχει μονομερές ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό να μάθουμε να αντλούμε ευχαρίστηση και για εμάς τους ίδιους, όχι μονάχα να προσφέρουμε χαρά στον άλλο.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X