Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο ζήτησε ο Άρειος Πάγος
Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο ζήτησε ο  Άρειος Πάγος    thumbnail

Την παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή, για να ασκήσει ποινική δίωξη.


Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X