Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Έχω άστατο κύκλο. Πώς θα τον σταθεροποιήσω;
Έχω άστατο κύκλο. Πώς θα τον σταθεροποιήσω; thumbnail

Έχω άστατο κύκλο. Πώς θα τον σταθεροποιήσω;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Ανησυχώ και φοβάμαι διότι η τελευταία φορά που είχα περίοδο ήταν πριν 2 μήνες. Mου ήρθε περίοδος 29 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτέμβρη. Περίμενα την επόμενη στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη αλλά έκανα κάποια κρύα ντουζ και προφανώς την έκοψα. Γύρω στις 28 Οκτώβρη είχα για 1-2 μέρες καφέ υγρά όπως αυτά τα υπολείμματα στο τέλος κάθε περιόδου. Έχει πρηστεί η κοιλιά μου, πονάει η μέση μου και αγχώνομαι καθημερινά γιατί ακόμα δεν έχω αδιαθετήσει κανονικά και για πολλά άλλα πράγματα όπως για τα μαθήματά μου στη σχολή. Δεν έχω σταθερό κύκλο ως τώρα και θέλω να σταθεροποιηθεί αφού από το προηγούμενο καλοκαίρι έχω σεξουαλική επαφή με το αγόρι μου. Έχω κανονίσει να κάνω τεστ ΠΑΠ τον επόμενο μήνα. Όταν επιστρέψω στον τόπο μου γιατί τώρα είμαι ακόμα στην πόλη που φοιτώ. Τι μπορεί να μου συμβαίνει και έχω πρηστεί αλλά δεν έχω περίοδο? Ευχαριστώ"


Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Δημητριάδης Γιάννης, γυναικολόγος :Πάντοτε πρέπει να αποκλείουμε την περίπτωση εγκυμοσύνης όταν σε έναν σταθερό κύκλο αργήσει να έρθει η περίοδος. Οπότε ένα τεστ εγκυμοσύνης θα μας λύσει την απορία. Συνήθως μια αργοπορία σχετίζεται με την δημιουργία κύστεως στην ωοθήκη όπου και συγκρατεί την περίοδο για μεγάλο σχετικά διάστημα. Ένας υπέρηχος θα μας λύσει την απορία και περιμένουμε υπομονετικά την περίοδο αλλιώς ο γυναικολόγος μπορεί να προτείνει χάπια φέρνοντας την άμεσα. Η λειτουργική αυτή κύστη θα υποχωρήσει τον επόμενο κύκλο χωρίς να ανησυχούμε

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X