Αρχική / Υγεία / Ορθοπεδική / Έχει επιπλοκές η εγχείρηση για το κότσι;
Έχει επιπλοκές η εγχείρηση για το κότσι; thumbnail

Έχει επιπλοκές η εγχείρηση για το κότσι;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:


"Καλησπέρα σας. Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση του προβλήματός μου μετά την εγχείρηση του βλαισού δημιουργήθηκε ρήξη του δευτέρου δακτύλου με αποτέλεσμα να ανυψωθεί το δάκτυλο με έντονο πόνο στο μετατάρσιο. Παρακαλώ απαντήστε μου το ταχύτερο δυνατόν για την εξέλιξη του προβλήματός μου και εάν αποφύγω τη χειρουργική επέμβαση. ΥΓ Πόσο είναι πιθανόν να μου δημιουργήσει πρόβλημα και στα υπόλοιπα δάκτυλα. Ευχαριστώ και περιμένω."


Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, Αντώνιος Παρτσινέβελος Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος:


Αντώνιος Παρτσινέβελος


Είναι γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις χειρουργικής αντιμετώπισης με οστεοτομία (όταν η παραμόρφωση είναι μεγάλη) μπορεί να παρατηρηθεί μετεγχειρητικά μεταταρσαλγία από υπερφόρτιση (αυξημένη πίεση κατά τη βάδιση), ιδιαίτερα κάτω από τη βάση του 2ου δακτύλου που αντιστοιχεί στην κεφαλή του 2ου μεταταρσίου. Η κατάσταση αυτή, θα μπορούσε να οδηγήσει αργότερα σε ανύψωση του δεύτερου δακτύλου και καμπτοδακτυλία, ή και τύλο (κάλο) στο 2ο δάκτυλο και σε βάθος χρόνου να "επηρεαστούν" σε κάποιο βαθμό και τα διπλανά δάκτυλα. Σε περίπτωση που υπάρχει μια τέτοια παραμόρφωση (καμπτοδακτυλία) προεγχειρητικά, είναι καλό-ανάλογα με τη βαρύτητα-να αντιμετωπίζεται χειρουργικά σε πρώτο χρόνο μαζί με το βλαισό μέγα δάκτυλο. 

 

Καταρχήν θα ήταν καλό να γίνει μια κλινική εξέταση στο πόδι σας, για να εκτιμηθεί σωστά το πρόβλημα και αν, κύρια, το πρόβλημα είναι ο πόνος κάτω από το μετατάρσιο, θα μπορούσε σε πρώτη φάση να βοηθήσει ένα ειδικό πέλμα μετά από πελματογράφημα και η φυσιοθεραπεία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X