Αρχική / Υγεία / Νευρολογία / Ξεχνάτε; Τα πρώτα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν
Ξεχνάτε; Τα πρώτα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν thumbnail

Ξεχνάτε; Τα πρώτα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα: 

 

"Ο σύζυγός μου ξεχνάει, επαναλαμβάνει 2 – 3 φορές το ίδιο πράγμα. Είναι μόνο 57 ετών για να έχει Alzheimer. Όμως η μητέρα του έχει τρεμώτι. Βιταμίνες να του πάρω; Σε τι γιατρό να πάμε, αν φυσικά πειστεί; Τώρα παίρνει γκίνγκο μπιλόμπα. Αδυνάτισε πολύ. Τι εξετάσεις πρέπει να κάνει; Ευχαριστώ πολύ"

 

Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Eυάγγελος Κατσαρός, Νευρολόγος:

 


Η διαταραχή της μνήμης έιναι σίγουρα μιά καλή υποψία αν όχι μια ένδειξη ότι ίσως κάτι άσχημο αρχίζει στον άνθρωπό μας, και συγκεκριμένα κάποιας μορφής άνοια. Οι άνοιες είναι διαφόρων τύπων, μεταξύ και αυτών η νόσος Alzheimer, και διακρίνονται μεταξύ τους με διαγνωστικά ιατρικά κριτήρια, που μόνο ο νευρολόγος μπορεί να κάνει με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Στο άνθρωπό σας λοιπόν θα πρέπει οπωσδήποτε αρχικά να τον εξετάσει νευρολόγος και παράλληλα με τον απαραίτητο νευροψυχολογικό έλεγχο που θα κάνει, να εκτιμήσει ποιές άλλες εξετάσεις χρειάζονται και μαζί σας να τις δρομολογήσει να γίνουν για να υπάρξει σαφής διάγνωση και να ακολουθήσει και η ό,ποια θεραπεία, εάν απαιτηθεί. Στο μεταξύ εσείς μπορείτε να του δόσετε τζίνγκο μπιλόμπα γιατί έχει δείξει να οφελεί τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X