Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Γνωρίστε τον Κωσταντίνο-Τον άνεργο που προσφέρει τροφή στους συνανθρώπους του
Γνωρίστε τον Κωσταντίνο-Τον άνεργο που προσφέρει τροφή στους συνανθρώπους του  thumbnail

Γνωρίστε τον Κωσταντίνο-Τον άνεργο που προσφέρει τροφή στους συνανθρώπους του

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι άνεργος από το 2009, όταν απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν επί 25 χρόνια. Δεν είναι όμως άεργος, αφού τα τελευταία δύο χρόνια γυρίζει καθημερινά την Αθήνα και προσφέρει στους συνανθρώπους του τροφή, αλληλεγγύη, επικοινωνία και σεβασμό, χάρη στη φορητή κουζίνα του "Ο Άλλος Άνθρωπος".


Πέρασε μια μακρά περίοδο κατά την οποία δεν έβγαινε από το σπίτι και στη συνέχεια αποφάσισε να δράσει. Η αφορμή ήταν η εικόνα δύο παιδιών να μαλώνουν για το ποιος θα πάρει τελικά το σάπιο μήλο που ήταν πεταμένο στα σκουπίδια. Έτσι δημιούργησε την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" που μαγειρεύει κάθε φορά σε άλλη γειτονιά, με ό,τι έχει, ανάλογα με τους εθελοντές, τις προμήθειες και τη βενζίνη.


Όπως λέει ο ίδιος "το φαγητό είναι για όλους, χωρίς διακρίσεις: άστεγοι, άνεργοι, μαύροι, κίτρινοι, Ρομά, Έλληνες, ξένοι", ενώ το ευχάριστο γεγονός είναι πως κάθε μέρα αυξάνεται ο κόσμος που έρχεται να βοηθήσει, είτε με προσωπική εργασία, είτε με οικονομική ενίσχυση ή σε τρόφιμα.


Πριν τρεις μέρες ένα μεγάλο όνειρο του Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε και η Κοινωνική Κουζίνα απέκτησε το δικό της σπίτι το οποίο χρειάζεται έπιπλα, οικιακές συσκευές και υδραυλικούς για τις ντουζιέρες, "για να κάνουν μπάνιο οι φίλοι". Μια πραγματικά αλληλέγγυα και συγκινητική δράση.


Περισσότερες πληροφορίες για τις ανάγκες του Άλλου Ανθρώπου και της Κουζίνας του μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ο Κωνσταντίνος ΠολυχρονόπουλοςΗ Κοινωνική Κουζίνα στο Μοναστηράκι

 
Εικόνα: Αγγελική Παναγιώτου / FOSPHOTOS 
Πηγή: www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X