Αρχική / Διάφορα (old articles) / Αυτοί οι άνδρες είναι 100% straight αλλά… (περιέχει γυμνό)
Αυτοί οι άνδρες είναι 100% straight αλλά... (περιέχει γυμνό) thumbnail

Αυτοί οι άνδρες είναι 100% straight αλλά… (περιέχει γυμνό)

Δεν είναι επαγγελματίες μοντέλα, δεν είναι ηθοποιοί, δεν είναι gay. Είναι καθημερινοί άνδρες που λατρεύουν χωρίς καμία αμφιβολία το γυναικείο φύλο. Τόσο πολύ ώστε να μη νιώθουν καμία απειλή από τους ομοφυλόφυλους ή τους αμφιφυλόφιλους άνδρες. Το έκαναν γιατί τους φαίνεται παράλογος ο εκφοβισμός των γκέι κυρίως στα σχολεία. Το έκαναν γιατί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βλέπει κάποιος το σώμα τους γυμνό, όπως λένε. Το project στο οποίο συμμετείχαν απαιτούσε να βγάλουν τα ρούχα τους μποστά στην κάμερα, ήταν αρκετά τολμηρό αλλά εκείνοι το διασκέδασαν. Ίσως η πιο πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά της ομοφοβίας. 


(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΜΝΟ)Η ομοφοβια μπορεί να εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όπως λεκτικές επιθέσεις, εξευτελισμό, διακρίσεις ή συναισθηματική κακοποίηση στο χώρο εργασίας ακόμη και με ακραίες μορφές βίας τα λεγόμενα εγκλήματα μίσους (εξαιτίας σεξουαλικού προσανατολισμού) που επιφέρουν ακόμα και το θάνατο. Τα άτομα που ενεργούν με τέτοιους τρόπους χαρακτηρίζονται ως ομοφοβικά.Τα πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα αναδεικνύουν πως οι νέοι άνθρωποι που ταυτοποιούν τους εαυτούς τους ως ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους τείνουν να βιώνουν υψηλότερα επίπεδα εκφοβισμού.


Δείτε πώς αποφάσισαν να καταπολεμήσουν την ομοφοβία μια ντουζίνα άψογοι στρέιτ – VIDEO


Κατά μέσα όρο τα ποσοστά εκφοβισμού που δέχονται τα άτομα αυτά μειώνονται σημαντικά όταν τελειώνουν το σχολείο. Για παράδειγμα, στην ηλικία των 13-14 ετών, τα ομοφυλόφιλα ή αμφιφυλόφιλα κορίτσια αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού σε ποσοστό 57%, το οποίο μειώνεται στο 6% για τις ηλικίες 20-21.


Σε σύγκριση όμως με τους ετεροφυλόφιλους συνομηλίκους τους, τα ομοφυλόφιλα και αμφιφυλόφιλα αγόρια και κορίτσια είχαν τη διπλάσια πιθανότητα να πέσουν θύματα εκφοβισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του γυμνασίου και του λυκείου. Μετά το σχολείο, αυτή η πιθανότητα δεν διέφερε πλέον στην περίπτωση των κοριτσιών, αλλά στην περίπτωση των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων αγοριών βρέθηκε να αυξάνεται, σε σύγκριση με αυτή των ετεροφυλόφιλων συνομηλίκων τους.


Παράλληλα,  οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι νέοι βρέθηκαν σε πρόσφατη μελέτη να έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα στρες και συναισθηματικής δυσφορίας, σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους συνομηλίκους τους, τα οποία μόνο μερικώς μπορεί να αποδοθούν στον εκφοβισμό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X