Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ποιος γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη για φοροδιαφυγή;
Ποιος γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη για φοροδιαφυγή;  thumbnail

Ποιος γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη για φοροδιαφυγή;


Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, για φοροδιαφυγή.

Από τον έλεγχο στην εταιρεία που είναι διαχειριστής, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μηχανισμός, ο οποίος λειτουργούσε με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστή, με δυνατότητα να εκδίδει αποδείξεις "κλώνους".

Συνολικά εντοπίστηκαν (13.671) επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας πάνω από (79.000) ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. που υπερβαίνει τις (18.000) ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιος παράνομος μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων.

Συνελήφθη σήμερα (22-11-2013) το πρωί, στη Γλυφάδα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή, η οποία όπως προέκυψε πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο της "κλωνοποίησης– αντιγραφής αποδείξεων".

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της εταιρείας, στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκε μηχανισμός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε τη δυνατότητα να επανεκδίδει αποδείξεις, που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν.

Για τη λειτουργία του παράνομου μηχανισμού χρησιμοποιείτο ηλεκτρονικός υπολογιστής, με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών "κλώνων" .

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.

Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, εντοπίστηκαν συνολικά (13.671) επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας (79.793,30) ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. (18.352,60) ευρώ.

Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων, προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων, ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και την μη απόδοση των φόρων που αναλογούν.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X