Νόστιμη καριδόπιτα με πορτοκάλι!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την καρυδόπιτα</span><br /><span style="font-size: medium;">180 γραμμάρια καρύδια τριμμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">12 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή 225 γραμμάρια</span><br /><span style="font-size: medium;">180 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη αλλά όχι τελείως ή 12 κουταλιές της σούπας</span><br /><span style="font-size: medium;">20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του) ή 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 1/2 κούπες ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">450 γραμμάρια νερό ή 2 φλιτζάνια τσαγιού</span><br /><span style="font-size: medium;">φλούδα από 1 πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">χυμό από 1/2 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ξυλάκι κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 καρφάκια γαρύφαλλο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την καρυδόπιτα</span><br /><span style="font-size: medium;">Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε κροκάδια από ασπράδια. Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια κρέμα. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ και κάνουμε μια μαρέγκα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσει τον όγκο της. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν πάρει γρήγορα χρώμα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και το ξυλάκι της βανίλιας. Τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι και τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη και στολίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη φλούδα πορτοκαλιού και ένα ολόκληρο καρύδι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα