Τάρτα με ντομάτα και λάδι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φακελάκι ξερή μαγιά (σκόνη)</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4  κούπα καφέ ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε (περίπου 1½ ποτήρι νερού) νερό χλιαρό</span><br /><span style="font-size: medium;">750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: medium;">3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές</span><br /><span style="font-size: medium;">3 ξερά κρεμμύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">2 χρωματιστές πιπεριές</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη λίγες ψιλοκομμένες ελιές αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: medium;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, ψιχουλιάζουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σταδιακά προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια.</span><br /><span style="font-size: medium;">Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ. Βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μεταξύ αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τα υγρά τους και τις ψιλοκόβουμε σε καρέ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καρέ. Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα 36 εκ. ή το ρηχό ταψί του φούρνου.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε την πίτα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50 λεπτά και μέχρι να ροδίσει.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα