Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Διαβάστε όλους τους διαλόγους με τη τρόικα -Αγώνας δρόμου για να μη χαθεί το Eurogroup
Διαβάστε όλους τους διαλόγους με τη τρόικα -Αγώνας δρόμου για να μη χαθεί το Eurogroup thumbnail

Διαβάστε όλους τους διαλόγους με τη τρόικα -Αγώνας δρόμου για να μη χαθεί το Eurogroup

Παρά τη φαινομενική άνεση, στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ένας πανικός. Αν έως τις 2 Δεκεμβρίου δεν κλείσουν οι διαπραγματεύσεις και χαθεί το Eurogroup της 9ης του μηνός, η Ελλάδα «κλοτσάει» σωρευτικά 5,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισ. είναι η δόση που πρέπει να πάρει έως το τέλος του χρόνου και το 1 δισ. χρωστούμενα από τον περασμένο Ιούνιο. Για να αποπληρώσει ομόλογα 2 δισ. ευρώ και λοιπές υποχρεώσεις τον Ιανουάριο, πρέπει να βγει πάλι σε έντοκο τρίμηνο δανεισμό με ληστρικά επιτόκια. 

Ομως, για να κλείσει η συμφωνία και να πάρει έστω ένα τμήμα από τα χρήματα αυτά, πρέπει να υποχωρήσει πλήρως σε ένα-δυο προαπαιτούμενα: Να βάλει «λουκέτο» στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και να ψηφίσει μια γενική άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών ή τις ομαδικές απολύσεις. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το Μαξίμου κινείται μεταξύ οικονομικής Σκύλλας και κοινοβουλευτικής Χάρυβδης. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα


Πηγή:www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X