Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οικονομικές συμβουλές για το πως θα βγουμε απο τη κρίση απο τον Γιάννο Παπαντωνίου
Οικονομικές συμβουλές για το πως θα βγουμε απο τη κρίση απο τον Γιάννο Παπαντωνίου  thumbnail

Οικονομικές συμβουλές για το πως θα βγουμε απο τη κρίση απο τον Γιάννο Παπαντωνίου


«Μαθήματα για το πώς θα βγουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελλάδα από την οικονομική κρίση έδωσε σε ντιμπέιτ στο London School of Economics (LSE) ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική τόσο στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων εννέα χρόνων -εξαιρώντας όμως τις κυβερνήσεις Σημίτη (!), στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος ως κορυφαίος υπουργός- όσο και στην πολιτική που εφαρμόζει η τρόικα. 

«Η απάντησή μου στην τρόικα θα ήταν εν μέρει “όχι”. Πρέπει να παραδεχθώ ότι η Ελλάδα έχει κάνει λάθη, γιατί είχαμε μια σειρά από πολύ κακές κυβερνήσεις στη χώρα τα τελευταία εννιά χρόνια… Δηλαδή, μετά το 2004. Δεν θα διαπραγματευόμουν όμως με την τρόικα, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα που της προτείνει, γιατί δεν έχει όση κοινοβουλευτική δύναμη χρειάζεται. Τέτοιου είδους επιχειρήματα τα θέτεις σε άλλες κυβερνήσεις. Οχι στην τρόικα. Αντιθέτως, θα προσπαθούσα να τους πείσω ότι η στρατηγική τους είναι λάθος. Αν δούλευε, θα δούλευε, αν όχι, όχι. Ο χρόνος θα δείξει». Αυτή ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου σε ερώτηση για το πώς αυτός θα χειριζόταν τη σημερινή οικονομική κρίση. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα

Πηγή: www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X