Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / 4 ψυχολογικά τεστ για να εξερευνήσεις την προσωπικότητά σου
4 ψυχολογικά τεστ για να εξερευνήσεις την προσωπικότητά σου thumbnail

4 ψυχολογικά τεστ για να εξερευνήσεις την προσωπικότητά σου

Μπορεί μια ζωγραφιά να φανερώσει τα μύχια της προσωπικότητάς σας; Γίνεται με μια σειρά ερωτήσεων και επιλογών να αποτυπωθούν οι προτεραιότητες στη ζωή σας; Κι όμως, γίνεται. Αυτό τουλάχιστον υπόσχονται τα παρακάτω ψυχολογικά τεστ που εντοπίσαμε στον ιστό, και με βάση απλές ψυχολογικές και συμβολικές αναγωγές, φιλοδοξούν να σας αποκαλύψουν πολλά για τον ψυχισμό σας. Ή απλώς, να διασκεδάσετε με τα σύντομα "παιχνίδια" του μυαλού, στα οποία σας καλούμε να λάβετε μέρος. Το τεστ του… γουρουνιού


Πάρτε ένα λευκό χαρτί και ζωγραφίστε ένα γουρούνι. Κάντε το προτού διαβάσετε την συνέχεια. Αφού το ζωγραφίσετε, δείτε τι μπορεί να σημαίνει για εσάς: 


 


Εάν το έχετε ζωγραφίσει: -Στο πάνω μέρος της σελίδας: Είστε θετικοί και αισιόδοξοι -Προς το κέντρο: Είστε ρεαλιστές -Προς το κάτω μέρος της σελίδας: Είστε απαισιόδοξοι και λίγο αρνητικοί -Εάν κοιτάζει προς τα αριστερά: Πιστεύετε στην παράδοση, είστε φιλικοί και θυμάστε εύκολα ημερομηνίες, όπως εορτές και επετείους -Εάν κοιτάζει προς τα δεξιά: Είστε καινοτόμοι, δραστήριοι αλλά δεν έχετε την αίσθηση της οικογένειας και δεν δίνετε σημασία στις ημερομηνίες -Εάν κοιτάζει προς εσάς: Είστε ευθείς, χαίρεστε να κάνετε τον δικηγόρο του διαβόλου και δεν έχετε πρόβλημα να αντιμετωπίσετε καταστάσεις -Εάν έχετε προσθέσει λεπτομέρειες: Είστε αναλυτικοί, υπομονετικοί και δύσπιστοι -Εάν δεν έχει πολλές λεπτομέρειες: Είστε συναισθηματικοί, αφελείς, δεν είστε μεθοδικοί και παίρνετε ρίσκα -Εάν ζωγραφίσατε λιγότερα από 4 πόδια: Είστε διστακτικοί ή ζείτε μία περίοδο μεγάλων αλλαγών στην ζωή σας -Εάν ζωγραφίσατε 4 πόδια: Είστε σίγουροι, επίμονοι και στέκεστε στις ιδέες σας -Εάν ζωγραφίσατε περισσότερα από 4 πόδια: Εχμ, μάλλον δεν έχετε σωστή αντίληψη της φύσης των τετράποδων -Το μέγεθος των αυτιών δείχνει την ικανότητα να ακούτε τους άλλους: Όσο μεγαλύτερα τόσο το καλύτερο -Το μάκρος της ουράς: Δείχνει την ποιότητα των σεξουαλικών σχέσεων: Και πάλι όσο πιο μακριά τόσο το καλύτερο. Αν ξεχάσατε την ουρά, μάλλον υπάρχει πρόβλημα στο κρεβάτι σας. 

Το τεστ του δωματίου


Ξυπνάς πρωί και βρίσκεσαι σε ένα περίεργο, αλλά γνώριμο δωμάτιο. Περίγραψε το δωμάτιο και πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Τι επίπλωση και διακόσμηση έχει; Νιώθεις ότι θα ήθελες να φύγεις από το δωμάτιο; Το δωμάτιο αντιπροσωπεύει την παιδική σου ηλικία. Αν νιώθεις άνετα και η επίπλωση είναι φιλόξενη, τότε μάλλον είχες ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Αντίθετα, αρνητικά συναισθήματα και άβολη επίπλωση υποδηλώνουν προβλήματα στην παιδική ηλικία. Όσα περισσότερα έπιπλα και λεπτομέρειες πλάθεις με τη φαντασία σου για το δωμάτιο, τόσες περισσότερες είναι οι αναμνήσεις σου από την παιδική σου ηλικία. Αν τέλος επιθυμείς να φύγεις από το δωμάτιο, είσαι έτοιμος να ωριμάσεις – αντίθετα, αν θέλεις να μείνεις σε αυτό, πιθανότατα ενδόμυχα αρνείσαι να μεγαλώσεις. 


Το τεστ της παραλίας


Φαντάσου πως περπατάς σε μια παραλία. Πόσους ανθρώπους βλέπεις; Εκατοντάδες, μερικές δεκάδες, έναν-δύο ή κανέναν; Πόσο μακριά είναι οι άλλοι άνθρωποι σε σχέση με εσένα;  


Η παραλία στο συγκεκριμένο τεστ είναι η συσχέτιση του εαυτού σου με το κοινωνικό σου περιβάλλον και των σχέσεών σου με τους ανθρώπους γύρω σου. Όσοι είναι οι άνθρωποι που βλέπεις στην παραλία, τόσα είναι και τα άτομα που ιδανικά θέλεις στη ζωή σου. Αυτό σημαίνει πως αν βλέπεις περισσότερα πρόσωπα, είσαι αρκετά εξωστρεφής, ενώ όσο λιγότερα άτομα βλέπεις, τόσο πιο εσωστρεφής άνθρωπος είσαι. Επίσης, το πλήθος των ανθρώπων που βλέπεις υποδηλώνει την άνεσή σου σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν βλέπεις πλήθη, τότε τα clubs είναι ο "φυσικός σου χώρος". Λιγότεροι σημαίνει πως αισθάνεσαι καλύτερα σε ένα μπαρ, λιγοστοί σημαίνει πως προτιμάς παρεΐστικη σπιτική διασκέδαση και αν η παραλία είναι ερημική ή οι άνθρωποι είναι πολύ μακριά από εσένα σε αυτή, προτιμάς να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. 

Το τεστ της ερήμου


Το παρακάτω τεστ περιλαμβάνει αρκετά στάδια, σε καθένα από τα οποία καλούμαστε να απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις. Ξεκινάμε; 


Βρίσκεσαι σε μια έρημο.


Τι ώρα της ημέρας είναι και τι καιρός επικρατεί; Αντέχεις την θερμοκρασία; Προχωράς και συναντάς ένα κουτί. Πώς είναι το κουτί; Το ανοίγεις; Τι έχει μέσα; Κάνεις κάτι με αυτό; Το παίρνεις μαζί σου; Στην συνέχεια, συναντάς ένα άλογο. Πώς είναι το άλογο; Σε πλησιάζει; Πώς αλληλεπιδράτε; Φεύγοντας έρχεται μαζί σου ή αποχωρείς μόνος σου; Τέλος, βρίσκεσαι μπροστά σε έναν τοίχο. Πώς είναι αυτός; Είναι μικρός ή μεγάλος; Μπορείς να τον σκαρφαλώσεις; Το κάνεις τελικά, και αν ναι, τι βλέπεις πίσω από αυτόν; Τι σημαίνουν οι απαντήσεις στα παραπάνω: Το τι ώρα της ημέρας είναι και τι καιρικές συνθήκες επικρατούν αντιστοιχούν στο στάδιο της ζωής σου στο οποίο πιστεύεις ότι βρίσκεσαι. Αν κάνει καλό καιρό, προφανώς βρίσκεσαι σε καλό στάδιο, ενώ αν επικρατούν ακραίες θερμοκρασίες που δεν αντέχεις, μάλλον δυσανασχετείς με την τροπή που έχει πάρει η ζωή σου σε αυτή την χρονική συγκυρία. Το κουτί αντιπροσωπεύει τον εαυτό σου. Το πώς το φαντάζεσαι φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητάς σου: Αν για παράδειγμα είναι διάφανο, είσαι εξωστρεφής, αν είναι επτασφράγιστο με κλειδαριά, είσαι ιδιαίτερα "κλειστός" τύπος, αν είναι πολύχρωμο, είσαι ευχάριστος κ.ο.κ. Σημαντικό είναι το μέγεθος του κουτιού: Αν είναι μεγάλο σαν σεντούκι, μάλλον είσαι εγωιστής, ενώ αν χωράει στην τσέπη σου, είσαι πιο βολικός και διαλλακτικός τύπος. Αν το ανοίγεις, ψάχνεσαι και θέλεις να εξερευνήσεις τον εαυτό σου, ενώ αν δεν το πάρεις μαζί σου φεύγοντας, δεν σε ενδιαφέρει να ψάξεις τον εαυτό σου και δεν σε αφορά η αρετή της αυτογνωσίας. Το άλογο είναι οι σχέσεις σου, κατά βάση οι ερωτικές. Το πώς (και το αν) πλησιάζεις το άλογο δείχνει κατά πόσο είσαι δεκτικός στις σχέσεις ή το κατά πόσο φοβάσαι τις δεσμεύσεις. Αν φεύγεις μαζί με το άλογο, θεωρείς σημαντικό το να έχεις μια σχέση στη ζωή σου. Ο τοίχος είναι τα εμπόδια στη ζωή και πώς τα βλέπεις/αντιμετωπίζεις. Αν ο τείχος είναι ψηλός και συμπαγής, φοβάσαι μπροστά στα εμπόδια και τα βλέπεις ως ανυπέρβλητα. Αν υπάρχει για παράδειγμα ένα δέντρο που μπορείς να σκαρφαλώσεις για να τον περάσεις, είσαι ιδιαίτερα αισιόδοξος μπροστά στα εμπόδια της ζωής. Αν σε βοηθά το άλογο να περάσεις τον τοίχο, προτιμάς να βασίζεσαι στις σχέσεις σου και να τις χρησιμοποιείς σαν σανίδα σωτηρίας και συμμάχους στις δυσκολίες. Αν πάλι πρόκειται για ένα μικρό τειχάκι, δεν… μασάς μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Το τι βλέπεις πίσω από τον τοίχο σχετίζεται με την οπτική σου για το μέλλον σου: Αν βλέπεις ένα ωραίο τοπίο, είσαι αισιόδοξος, ενώ αν δεις κι άλλον τοίχο ή μια επικίνδυνη ζούγκλα κ.ο.κ. φοβάσαι τα εμπόδια. Γενικότερα, όσα βλέπεις πίσω από τον τοίχο φανερώνουν τους φόβους και τις ελπίδες σου. 
To διαβάσαμε στο in2life.gr
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X