Ελαφρύ και υγιεινό ρολό στο φούρνο γεμιστό με τυρί

<p><span style="font-size: medium;">Μια πιο ελαφριά και υγιεινή εκδοχή ενός νοστιμότατου ρολού, λόγω της μικρής ποσότητας λαδιού, του άπαχου τυριού και της βρώμης.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">500γρ μοσχαρίσιο κιμά όσο γίνεται πιο άπαχο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ξύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο </span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">200γρ τυρί τύπου gouda χαμηλών λιπαρών</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Το μπαγιάτικο ψωμί το βρέχουμε, το στραγγίζουμε και το κάνουμε ψίχουλα, αφού έχουμε αφαιρέσει πρώτα την κόρα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίγμα. Ανοίγουμε μια λαδόκολλα αρκετά μεγάλη και βάζουμε μέσα το μίγμα του κιμά. Με το χέρι μας τον απλώνουμε ελαφρά και στο μέσο του τοποθετούμε το τυρί κομμένο σε μπαστουνάκια ώστε να σχηματίσει μια γραμμή από τη μια πλευρά του κιμά έως την άλλη. Στη συνέχει τυλίγουμε τον κιμά γύρω από το τυρί έτσι ώστε στο τέλος να πάρουμε έναν κύλινδρο από κιμά γεμισμένο στο εσωτερικό του με τυρί (όπως είναι περίπου το χοτ-ντογκ). Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου και στη συνέχει σχίζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει.</span></p>

Σχετικά άρθρα