Αρχική / More / Εργασιακά / Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψω ακόμα για να πάρω σύνταξη;
Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψω ακόμα για να πάρω σύνταξη; thumbnail

Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψω ακόμα για να πάρω σύνταξη;

Αναγνώστης μας ρώτησε: Είμαι γεννηθείς το 09/01/1962. Εργάζονμαι από την 11 του 1975 στο Ελληνικό μονοπώλιο. Τα ένσημα τότε ήταν βαρέα και ανθυγειινα. Τότε ξεκίνησα από Κεφαλονιά και μετά συνέχισα στην Αθήνα όπου πήγαινα και στο επαγγελματικό σχολείο του ΟΕΔ 24 μήνες στρατό. Έχω 2 χρόνια χαμένα ένσημα που δεν κολλήθηκαν καθόλου από το αφεντικό. Μετά έχω 2 χρόνια στο δημόσιο όπου το 1989 έφυγα για το εξωτερικό μέχρι τον Ιούνιο του 2004 επέστρεψα πάλι στην Ελλάδα και εργάστικα στον ιδιωτικό τομέα για 7 χρόνια . 1 χρόνο στο ταμείο ανεργίας 31/12/2011 που τελείψσε το ταμείο ανεργίας έφυγα για το εξωτερικό όπου εργάζομαι όπως το έχω υπολογίσει έχω κλείσει 38 χρόνια εργασίας. 4 παιδιά και το τελευταίο είναι μόλις 13 ετών. Ανήλικο πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψω ακόμα για να πάρω σύνταξη σας ευχαριστώ πολύ


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Δικηγόρος-Εργατολόγος κ.Λεωνίδας Παππάς Με διαδοχική ασφάλιση και συνυπολογισμό του χρόνου στο εξωτερικό (εάν υπάρχει διμερής σύμβαση με τις χώρες αυτές) καθώς και αναγνώριση πλασματικών χρόνων για το 2011, θα πάρετε σύνταξη απο το ΙΚΑ στα 59 με 11.100 ημέρες.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X