Διαιτητικές τρούφες σοκολάτας με τυρί κρέμα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Κακάο για πασπάλισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα (μεταξύ 70% και 85%  κακάο), ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">170 γραμμάρια φρέσκο μαλακό κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι, όπως χοντρό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε το αλάτι, το τυρί, το σιρόπι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το μείγμα  να ηρεμήσει για 30 λεπτά σε δροσερό μέρος.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κουταλάκια του γλυκού και κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στο κακάο. Πριν σερβίρουμε τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα