Φτιάχνουμε παραδοσιακά μελομακάρονα!

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 8-10 άτομα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα μελομακάρονα</span><br /><span style="font-size: medium;">3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα απο 1 πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό</span><br /><span style="font-size: medium;">8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φλυτζάνια τσαγιού νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα μελομακάρονα</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε με το χέρι καλά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω από τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το σιρόπι</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε ζεστό σιρόπι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα