Μαγειρεύουμε ριγκατόνι φούρνου με κιμά

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια ριγκατόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουτιά ντοματάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια πανσέτα φρέσκια</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 ποτηράκι κρασί κόκκινο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 καρότο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο σέλινο</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια αρακά βρασμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια μοτσαρέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">παρμεζάνα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">ελαιόλαδo</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και την πανσέτα ψιλοκομμένη και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και συνεχίζουμε ρίχνοντας το καρότο και το σέλινο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό και σιγοψήνουμε για 45 λεπτά περίπου, στοχεύοντας σε μια σάλτσα όχι αρκετά πηχτή.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό, αλατισμένο, για 12 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί, αρκετά βαθύ, βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα χωρίς το κρέας και με την υπόλοιπη σάλτσα ανακατεύουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τον αρακά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και παρμεζάνα τριμμένη, περιχύνουμε με τα αυγά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά τουλάχιστον.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα