Αρχική / Laser για τη μυωπία: Μπορεί να έχει επιπλοκές;
Laser για τη μυωπία: Μπορεί να έχει επιπλοκές; thumbnail

Laser για τη μυωπία: Μπορεί να έχει επιπλοκές;

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα: 


"Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι 100% ασφαλές να γίνει η επέμβαση στα μάτια για μείωση μυωπίας? Υπάρχουν αρνητικές συνέπειες? Και πότε είναι η ιδανική περίοδο να γίνει? Χειμώνα? Και ηλικιακά. Ευχαριστώ πολύ"


Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Ιωάννης Μαυροειδάκος, Οφθαλμίατρος: 


Ιωάννης  Μαυροειδάκος


Οποιαδήποτε επέμβαση στο σώμα μας έχει ένα ποσοστό επιπλοκών , ανάλογα με την επέμβαση , τη μέθοδο, την ηλικία του ασθενούς και τη γενική του κατασταση.Στα lasers μυωπίας υπάρχει συνήθως μικρό ποσοστό 1-3% επιπλοκών , οι οποίες όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντιμετωπίσημες. Θα πρέπει ο ασθενής να μιλήσει με τον οφθαλμίατρό του μετά την εξέταση για τις πιθανές επιπλοκές.Δεν υπάρχει ιδανική περίοδος για το χειρουργείο αυτό , απλά, επειδή η επέμβαση επιφέρει ξηροφθαλμία για 2-3 μήνες και ο ασθενής δεν μπορεί να κολυμπήσει για 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση, καλό είναι να αποφεύγεται το καλοκαίρι σαν περίοδος επεμβάσεων.Οι περισσότεροι προτιμούν παραμονές γιορτών, αλλά παράλληλα λαμβάνονται υπόψιν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.Ηλικιακά οι επεμβάσεις γίνονται από 20 έως 60 ετών. Προυπόθεση είναι η σταθεροποίηση της διάθλασης για 2 χρόνια.Να σημειώσω ότι εάν τηρηθούν οι προυποθεσεις που θέτει η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας , τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και μεταβάλλουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα του ασθενούς.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X