Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / BO(υ)ΛΕΥΤΕΣ: Μισθός μπόνους εν μέσω κρίσης!
BO(υ)ΛΕΥΤΕΣ: Μισθός μπόνους εν μέσω κρίσης! thumbnail

BO(υ)ΛΕΥΤΕΣ: Μισθός μπόνους εν μέσω κρίσης!

Μισθός μπόνους εν μέσω κρίσης


Έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, οι Έλληνες βουλευτές εισπράττουν έναν επιπλέον μισθό και μάλιστα αφορολόγητο. Οι επιπλέον αυτές αποδοχές δεν καταγράφονται στα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και δεν περιλαμβάνονται στα 8.573 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης. Αυτό το έξτρα εισόδημα που δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής, προέρχεται από τη συμμετοχή των βουλευτών από τις επιτροπές. Το ποσό που λαμβάνουν μπορεί να φτάσει από τα 750 ευρώ έως και τα 1.200 ευρώ. 


Για κάθε συνεδρίαση που συμμετέχει ο βουλευτής αμείβεται με 75 ευρώ, ακόμα και αν δηλώσει απλώς την παρουσία του.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι επιτροπές της Βουλής είναι χωρισμένες σε "καλές" και "κακές". Οι "καλές" είναι αυτές που έχουν φορτωμένο έργο και συχνές συνεδριάσεις ενώ οι "κακές" είναι αυτές που συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα έχοντας όμως μηνιαίο μέσο όρο παρουσιών 8 με 10 τουλάχιστον. Έτσι το ελάχιστο της αμοιβής είναι 600 με 750 ευρώ τον μήνα.


Παράλληλα, κάποιοι βουλευτές πληρώνονται και για τις συμμετοχές τους στις Κοινοβουλευτικές Συνόδους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης διαρκούν συνήθως πέντε ημέρες και για τη συμμετοχή τους τα μέλη αποζημιώνονται με 120 ευρώ ημερησίως, τα οποία είναι γνωστά ως "εκτός έδρας".


Παρόλο αυτά πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα διαμαρτυρόμενοι για τους μειωμένους μισθούς και τις μειωμένες απολαβές τους


www.enikos.gr


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X