Ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει για την Κύπρο

Παρά τα αυξημένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και που τον κρατούν ακόμα νοσηλευόμενο στο Ιατρικό Κέντρο, ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει παρών και ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Κύπρο. Συνένταξε και δημοσιοποίησε μια επιστολή στην οποία επισημαίνει

«είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου».

Τι γράφει αναλυτικά στην επιστολή;

“Η γενναία αντίσταση της Κύπρου στην λυσσαλέα επίθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της εκθέτει σοβαρά την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση.

Αλήθεια, τι θα κάνουν αυτοί; Θα πάνε με την Κύπρο ή με την Ευρώπη;

Είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα.

Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό «μειονέκτημα» (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Γι’ αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο με την Κύπρο σε όλα τα θέματα και οικονομική συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης με αντικείμενο την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Αθήνα,  19.3.2013
Μίκης Θεοδωράκης

Ο κ. Θεοδωράκης εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο, με δύσπνοια και έντονο βήχα. Οι γιατροί διέγνωσαν λοίμωξη του αναπαντευστικού. Είναι καλύτερα στην υγεία του, τονίζουν οι γιατροί και επιθυμεί να αποχωρήσει από το θεραπευτήριο  ωστόσο εκείνοι κρίνουν σκόπιμο να μην πάρει ακόμη εξιτήριο, για να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.

Σχετικά άρθρα