Κρουασάν με μανιτάρια και τυρί

<p><span style="font-size: medium;">Και επειδή αρκετοί είχαν την εντύπωση ότι το κρουασάν είναι γαλλικής προέλευσης, ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στη Βιέννη το 1683. Οι Βιεννέζοι μετά από πολύμηνη πολιορκία των Οθωμανών ανασυντάσσονται και τους νικούν. Οι αρτοποιοί γιορτάζουν το γεγονός ζυμώνοντας αφράτα γλυκά ψωμάκια στο σχήμα της σημαίας του Ισλάμ την ημισέληνο χλευάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον εχθρό. Το κρουασάν το τελειοποίησαν αργότερα οι Γάλλοι, όταν το έφερε στη γαλλική αυλή η Μαρία Αντουανέτα. Αυτά λοιπόν σε αδρές γραμμές για την ιστορία της καταγωγής του περίφημου κρουασάν.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Το κρουασάν μπορεί να συνοδευτεί με κάτι γλυκό ή με κάτι αλμυρό. Σήμερα, εμείς βάλαμε  τη φαντασία να δουλέψει για εσάς και σας προτείνουμε το συνδυασμό του με μανιτάρια και τυρί. Σε περίπτωση όπου δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι φρεσκοψημένα κρουασάν, προμηθευτείτε κατεψυγμένα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά:</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">8 μεγάλα έτοιμα κρουασάν</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">2 λιαστές ντοματούλες, στραγγισμένες και χοντροκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">6 κ.σ. κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">πιπέρι, φρεσκοτριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">30 γρ. ελαιόλαδο</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση:</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: medium;">Κόβετε τα <strong>κρουασάν</strong> στη μέση.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;"> Ζεματάτε τα κρεμμυδάκια 3' σε αλατισμένο νερό που <strong>κοχλάζει</strong> και τα στραγγίζετε καλά.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;"><strong>Ζεσταίνετε</strong> το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Μοιράζετε τα λαχανικά στα μισά κρουασάν και σκορπίζετε ανάμεσα τις λιαστές ντοματούλες.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και το αλατοπίπερο και <strong>απλώνετε</strong>το μείγμα στα κρουασάν.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;"><strong>Ψήνετε</strong> στο φούρνο 6'-7' στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κρουασάν και σερβίρετε.</span></li>
</ul>
<div><span style="font-size: medium;"><br /></span></div>
<div><span style="font-size: medium;">Πηγή: flowmagazine</span></div>

Σχετικά άρθρα