5 αλμυρές συνταγές με σοκολάτα !

<p><span style="font-size: medium;">Την λατρεύουμε όλοι σε σημείο εξάρτησης. Δεν θα ήταν, λοιπόν, εξαιρετική ιδέα να μπορούσαμε να την… ταιριάξουμε με περισσότερες γεύσεις, και να την απολαμβάνουμε εκτός από γλυκό και στα κυρίως πιάτα μας; Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε αλμυρές συνταγές, για να απολαμβάνουμε την σοκολάτα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δόσεις στη διατροφή μας. </span></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;">Κοτόπουλο με σοκολάτα και τσίλι (μεξικάνικο Mole de Poblano)</span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;">Υλικά για το κρέας: </span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες  </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">3 σκελίδες σκόρδο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά λαρδί (χοιρινό λίπος, εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο)</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong> Υλικά για τη σάλτσα:</strong> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου mulato) </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου ancho) </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου pasilla) </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο (επιπλέον από τις προαναφερθείσες) </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30-50 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30-50 γραμ. καβουρντισμένα φυστίκια 3</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">0-50 γραμ. σουσάμι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">½ κουταλιά κόλιανδρο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">½ κουταλιά γλυκάνισο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά κανέλα </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">30-50 γραμ. σοκολάτα πικρή (καλύτερα 73% αλλιώς κουβερτούρα) </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά ζάχαρη αλάτι-πιπέρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση:</strong> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο, και το βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, και κρατάμε το ζωμό για αργότερα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσεκτικά τηγανίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε, το βάζουμε στην άκρη και πετάμε το πολύ λίπος που περίσσεψε αφήνοντας μόνο λίγο. Παράλληλα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπερίτσες και τις βάζουμε σε βραστό νερό (περίπου 300 ml-κάτι παραπάνω από ένα ποτήρι νερού), να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Βάζουμε στο μπλέντερ τις πιπερίτσες αφού μουλιάσουν, με το νερό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη σοκολάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα λιώνουμε όλα μαζί. Βάζουμε το μείγμα-πουρέ στο τηγάνι με το λαρδί και το ψιλο-"τηγανίζουμε" για μερικά λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, μαζί με τη σάλτσα και προσθέτουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, τόσο ώστε η σάλτσα να καλύψει το κοτόπουλο. Αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε χαμηλή φωτιά, ή μέχρι να είναι τελίως έτοιμο το κοτόπουλο. Το ιδανικό είναι να αφήσουμε το όλο σύνολο για να "δέσουν" οι γεύσεις για 24 ώρες πριν το σερβίρουμε. Όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη (αν νομίζουμε ότι χρειάζεται). </span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><br /></span></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;">Osso Bucco (μοσχαράκι) με σοκολάτα </span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;"><br /></span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;">Υλικά </span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;">4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 καρότο κομμένο σε φέτες </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">5 σκελίδες σκόρδο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 πελτές ντομάτα </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 φύλλα δάφνης </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 κουταλάκια του γλυκού κακάο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αλάτι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πιπέρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><br /></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη και προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Κοτόπουλο με σοκολάτα και ρούμι από το Sidagi.gr Υλικά 6 φιλέτα κοτόπουλο 100 γραμμάρια πικρή σοκολάτα 2 κουταλιές κακάο 100 γραμμάρια ρούμι 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κουταλιές τσίλι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 50 γραμμάρια αμύγδαλα 50 γραμμάρια σταφίδες Μισό κουταλάκι κύμινο Μισό κουταλάκι κάρδαμο Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο 1 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι Αλάτι Πιπέρι Λάδι Εκτέλεση Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και τότε το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι, το κακάο, τα μπαχαρικά, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τέλος τη σοκολάτα και το ρούμι. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το τηγανισμένο κοτόπουλο. Ρίχνουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. </span></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;"><br /></span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Συκώτι μοσχαρίσιο με σάλτσα σοκολάτας και πιπέρι</strong>   </span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong><br /></strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong> </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">4 κομμάτια συκώτι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">100 gr. μπέικον </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">25 gr. κουβερούρα </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές μπαλσάμικο ξύδι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας βούτυρο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Eλαιόλαδο </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Ρόζ φρεσκοτριμμένο πιπέρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι </span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Αλάτι </span></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;"><br /></span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;"><span>Εκτέλεση</span></span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;"> Αλατίζουμε το συκώτι και το πασπαλίζουμε με μπόλικο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε το συκώτι όσο μας αρέσει, καλό είναι να το αφήσουμε «ζουμερό». Το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί, το βγάζουμε και το κρατάμε και αυτό ζεστό. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, την σοκολάτα, το κόκκινο πιπέρι και αντίστοιχες ποσότητες ροζ και μαύρου πιπεριού. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Μόλις η σάλτσα μας γίνει λεία και ρευστή είναι έτοιμη. Για το σερβίρισμα, βάζουμε στο πιάτο ένα κομμάτι συκώτι, προσθέτουμε το μπέκον και τέλος περιχύνουμε με σοκολάτα. Σερβίρεται όσο είναι ζεστό.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><br /></span></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;">Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα λευκής σοκολάτας </span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: medium;"><br /></span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span><strong> Υλικά</strong> </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>2 κομμάτια ψαρονέφρι </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>20 γραμ. λευκή σοκολάτα </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>1 μεγάλο ποτήρι κονιάκ </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>200 γραμ. κρέμα γάλακτος </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>50 γραμ. φρέσκο βούτυρο </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>αλάτι, πιπέρι ηλιέλαιο </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span><br /></span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span><strong>Εκτέλεση</strong> </span></span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><span>Ετοιμάζουμε το κρέας, το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια και το πατικώνουμε με το χτυπητήρι, για να γίνει πλακέ. Τηγανίζουμε τις μπουκίτσες αυτές σε ηλιέλαιο και τις σβήνουμε με κονιάκ. Συμπληρώνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και περιμένουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε. Προαιρετικά ρίχνουμε το βούτυρο για να πετύχουμε μια πιο γεμάτη γεύση και για να δέσει καλύτερα η σάλτσα μας. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας, για να μην λιώσουν τελείως. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα στρώνοντας το κρέας από τη μια μεριά, ένα πύργο ρυζιού από την άλλη και 1 πιτσιλιά πιπέρι για τη διακόσμηση. </span><br /><br /></span><strong><span style="font-size: medium;"><br /><br /><br /></span></strong></p>
<p><br /><br /></p>

Σχετικά άρθρα